Emlak Konut Ankara'da konut satacak
ABONE OL

Emlak Konut'tan yapýlan açýklamaya göre, Ankara'nýn merkezinde konumlanan ve Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoðlu Mahallesi'ni koruma, yenileme ve yaþatma çalýþmalarýnda sona gelindi.

Restorasyon çalýþmalarý Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý öncülüðünde gerçekleþtirildi. Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki'nin 2016 yýlýnda sürecini baþlattýðý, 79 yýllýk milli bir miras olan Saraçoðlu Mahallesi, Türkiye yüzyýlýnda Ankara halký için yeniden cazibe merkezi oldu.

Aslýna uygun olarak restore iþlemleri gerçekleþen proje; tescilli yapýlarý, asýrlýk anýt aðaçlarý ve özgün dokusuyla gelecek nesillere aktarýlacak bir miras olarak varlýðýný sürdürmeye devam ediyor.

ANIT AÐAÇLAR KORUNDU, EK 3 BÝN AÐAÇ DÝKÝLDÝ

Binalarýn temelinde güçlendirme yapýlan ve geçmiþine uygun olarak yenilenen proje kapsamýnda, bölgede bulunan 210 adet anýt aðacýn hepsi korundu. Buna ek olarak 3 bini aþkýn yeni aðaç dikildi. Tek bir aðacýn dahi kaybedilmemesi için titiz çalýþmalar yürütülürken, yeþil alan zenginliðini pekiþtirecek peyzaj çalýþmalarý da gerçekleþtirildi.

Eski dere yataðý canlandýrýlarak, bir biyolojik gölet yapýldý. Bu gölet çevresinde rekreasyon, kültür-sanat etkinlik alanlarýyla þehrin merkezinde 7 gün 24 saat canlý aktif bir yaþam alaný inþa edildi. Restoranlar, kafeteryalar ve maðazalar bu bölgede tasarlandý. Ayrýca bir gençlik merkezi ve kütüphane yapýldý.

TOPLAM 44 TESCÝLLÝ BÝNA RESTORE EDÝLDÝ

Yaklaþýk 125 bin metrekarelik alanda konumlanan ve Cumhuriyet dönemi Türk mimarisinin özgün örneklerinden olan Saraçoðlu Mahallesi'nde 44 tane tescilli bina korunarak aslýna uygun bir þekilde yeniden hayata kazandýrýldý.

Proje kapsamýnda tüm altyapýlar yenilendi; toplam 119 konut, 172 ofis, 112 dükkan ve 159 odalý tarihi otel restore edilerek bu önemli milli mirasýn gelecek nesillere aktarýlmasý saðlandý.

Projede bulunan 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 dubleks ve 6+1 dubleks gibi farklý tiplerdeki 119 konut, Emlak Konut tarafýndan e-ihale usulüyle satýþa sunuldu. Hemen teslim durumundaki daireler için e-ihale süreci 25 Aðustos'a kadar devam edecek.

  • Saraçoðlu Restorasyon
  • Çankaya Konutlarý
  • Emlak Konut Projesi