Türkiye'de en çok kazandýran meslekler neler?
ABONE OL

YKS sonuçlarýnýn açýklanmasýnýn ardýndan ilgi ile sorgulanmaya baþlandý. YKS'de baþarý elde ederek iyi bir üniversite ve iyi bir bölüm seçmek isteyen üniversite öðrenci adaylarý, en çok kazandýran meslekler ve Türkiye'de en çok kazandýran sektörleri þimdiden aramaya baþladý. Sýralama ve aldýklarý puana göre tercih iþlemlerini gerçekleþtirecek olan adaylar, tercih iþlemleri baþlamadan yaþamýný rahat bir þekilde idame ettirebilecekleri iyi bir mesleði seçmek için þimdiden araþtýrmalara baþladý. 2018 yýlý için Türkiye'de en çok kazandýran meslekler ile en çok kazandýran iþleri sizler için derledik. Ýþte 2018 Türkiye'de en çok kazandýran üniversite bölümleri ve meslekler

YKS sonucunu gören öðrenciler, tercihler için araþtýrmalara baþladý. ÖSYM tarafýndan Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý (YKS) sonuçlarý açýklandý. Sonuçlar bazý öðrencileri mutlu ederken bazý öðrencilerde hayal kýrýklýðýna neden oldu. Ýstediði sonucu elde eden üniversite adaylarý tercihler için araþtýrmalara baþladý. Eðitim alacaðý okulu ve bölümü iyi seçmek isteyen öðrencilere tavsiyeler de sýralanmaya baþladý. Ýstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, gazetelerin eðitim muhabirleri ile yaptýðý sohbet toplantýsýnda geliþen teknolojiyle birlikte günümüz mesleklerinin dönüþüm geçireceðini anlattý. Gençlerin gelecekte bu alanlara yönelmesinin ülke kalkýnmasýna katký saðlayacaðýný belirten Karaca, söz konusu mesleklerin maddi getirisinin de iyi olacaðýna dikkati çekti.




GELECEÐÝN MESLEKLERÝ

Üniversite sýnavlarý sonrasýnda meslek seçiminde bulunacak gençlere tavsiyelerde bulunan Mehmet Karaca, geleceðin mesleklerini þöyle sýraladý:

"Dijital dönüþümle birlikte günümüzde bildiðimiz birçok meslek miadýný dolduracak. Onlarýn yerine öne çýkarak hayatýmýza yön verecek olan meslekler þu þekilde:

Endüstriyel Veri Bilimciliði,

Robot Koordinatörlüðü,

IT/ IoT Çözüm Mimarlýðý,

Endüstriyel Bilgisayar Mühendisliði,

Bulut Hesaplama Uzmanlýðý,

Veri Güvenliði Uzmanlýðý,

Þebeke Geliþtirme Mühendisi,

3D Yazýcý Mühendisliði,

Endüstriyel Kullanýcý Arayüzü Tasarýmcýlýðý,

Giyilebilir Teknoloji Tasarýmcýlýðý

Meslek tercihi yapacak ya da iþ arayan, kariyerine farklý bir þekilde yön vermek isteyenlerin rehberi olabilecek araþtýrma, farklý mesleklerin hangi sektörlerde ne kadar maaþ aldýklarýný gösteriyor.

Ranstad isimli firma, Türkiye genelinde üst düzey yöneticiler ve insan kaynaklarý uzmanlarý ile görüþmeleri sonucunda, 2016 yýlýndaki maaþ tablosunu ortaya çýkardý. Araþtýrmayý 5 farklý sektörde deðerlendiren firma, Türkiye'de tüm mesleklerin bu sektörlere göre minimum ve maksimum maaþlarýný açýkladý.

Ýþte mesleklere ve sektörlere göre yýllýk maaþlar...