Cinsel istismarla suçlanan Ender Saraç beraat etti: Komploya kurban gittim
ABONE OL

Ýstanbul 34. Aðýr Ceza Mahkemesi'ndeki duruþmaya, sanýk Ender Saraç ve avukatlarý ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý avukatý katýldý. Duruþmada savunma yapan Saraç'ýn avukatý Altýn Mimir, yargýlamanýn en büyük maðdurlarýnýn müvekkili ve çocuðu olduðunu belirterek, müvekkili hakkýnda beraat kararý verilmesini talep etti.

Son sözü sorulan sanýk Ender Saraç, "Bu suçu asla ve asla iþlemedim. Bir komploya kurban gittim, mahkemenizden beraat talep ederim" dedi. Davayý karara baðlayan mahkeme heyeti, sanýk Saraç'ýn, üzerine atýlý suçu iþlemediðinin sabit olduðu gerekçesiyle beratýna karar verdi.

SORUÞTURMA NEDEN AÇILDI?

Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca hazýrlanan iddianamede, 5 Aralýk 2023'te maðdur çocuk M.S'nin okuldaki öðretmenlerine babasý Ender Saraç'ýn kendisine cinsel istismarda bulunduðunu anlatmasý üzerine okul idaresinin tuttuðu tutanaklarýn polise bildirildiði ve bunun üzerine soruþturma baþlattýðý kaydedilmiþti.

Çocuðun alýnan ilk ifadesinde babasý hakkýnda cinsel istismar suçlamasýnda bulunduðunu, sonraki beyanýnda ise annesi ve kendisine kötü davrandýðý için babasý hakkýnda bu yönde suçlama yaptýðýný, istismarýn olmadýðýný söylediði ifade edilen iddianamede, anne Benan Saraç'ýn ifadesinde de eþinin kendisine ve çocuklarýna psikolojik ve ekonomik þiddet uyguladýðýný, maðdur oðluna karþý herhangi bir cinsel davranýþýna þahit olmadýðýný söylediði aktarýlmýþtý.

22 YILA KADAR HAPSÝ ÝSTENMÝÞTÝ

Ýddianamede, maðdur çocuðun þeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda sanýða iftira atmasýný gerektirir ciddi bir neden bulunmadýðý ifade edilerek, maðdurun ilk ifadesinin samimi ve gerçeði yansýtýr mahiyette olduðu dile getirilmiþti. Ýddianamede, sanýk Ender Saraç'ýn, "çocuðun cinsel istismarý" suçundan 12 yýldan 22 yýl 6 aya kadar hapisle cezalandýrýlmasý istenmiþti.