EPDK'den Lisanssýz Elektrik Üretim Yönetmeliði deðiþikliðine iliþkin açýklama
ABONE OL

EPDK'den yapýlan yazýlý açýklamada, sektör paydaþlarýnýn da görüþleri alýnarak hazýrlanan Lisanssýz Elektrik Üretimi Yönetmeliði'nin önce kurul tarafýndan onaylandýðý, ardýndan 11 Aðustos'ta Resmi Gazete'de yayýmlanarak yürürlüðe girdiði anýmsatýldý.

Düzenlemeyle gerçek elektrik tüketicilerinin ihtiyaçlarýný karþýlamak amacýyla elektrik üretim tesisi kurmasýnýn saðlandýðý belirtilen açýklamada, "Tüketicinin tükettiði kadarýný da satarak yatýrýmýnýn geri dönüþünü makul süreler içinde elde etmesi saðlanacaktýr. Böylece doðasý gereði þebekeye entegrasyonunda sýkýntý bulunan kesintili üretim yapan yenilenebilir enerji tesisleri, gerçekten ihtiyacý olan tüketiciler tarafýndan kurulacaktýr. Getirilen kýsýtýn üzerindeki enerji YEKDEM'e bedelsiz katký olarak bütün tüketicilere fayda saðlayacaktýr." ifadeleri kullanýldý.

Açýklamada, son günlerde yazýlý ve görsel medyanýn yaný sýra sosyal medyada da söz konusu düzenlemeye yönelik eleþtiri sýnýrlarýný aþan, EPDK'ye yönelik aðýr hakaret ve suçlamalar içeren deðerlendirmeler yapýldýðýna iþaret edilerek þunlar kaydedildi:

"EPDK'nin bütün düzenlemeleri her türlü eleþtiriye açýktýr. Kurumumuz bütün düzenlemelerinin hazýrlýk aþamasýnda öncelikle ilgili tüm paydaþlarýn görüþlerini almaktadýr. Bu iþ birliði süreciyle ilgili düzenlemeler hayata geçtiðinde de devam etmekte, karþýlaþýlan yeni durumlara yönelik yeni düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmektedir. Kurumumuzun bu yaklaþýmý bugün olduðu gibi bundan sonra da ayný þekilde devam edecektir. Ancak Türkiye enerji sektörünün göz bebeði konumunda olan, sahip olduðu 750 personelle ülkemiz ve sektörümüz için gayretli çalýþmalarýný sürdüren ve bu alanda yerli ve yabancý otoriteler tarafýndan da takdir gören Kurumumuza yönelik aðýr hakaretlere karþý sessiz kalýnmasý da beklenmemelidir. Elazýð OSB Yönetim Kurulu Baþkaný Suat Öztürk hakkýnda kurumumuza yönelik 'gangster, þehir eþkýyasý' þeklindeki hakaretleri sebebiyle suç duyurusunda bulunulmuþtur. Bundan sonra da eleþtiri sýnýrlarýný aþan, Kurumumuza yönelik hakaret içeren paylaþým ve deðerlendirmelerde bulunanlar hakkýnda hukuki yola baþvurulacaktýr. Özellikle vurgulamak isteriz ki EPDK 'þahsi menfaat peþinde koþanlarýn deðil' milletimizin çýkarlarýný korumakla mükelleftir ve lisanssýz elektrik üretiminin tüketicilerimizin sýrtýna bir maliyet yükü getirmesine izin vermeyecektir."

  • EPDK
  • Lisanssýz Elektrik