Erbaþ, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde düzenlenen Ailenin Korunmasý ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 1. Toplantýsý'nda yaptýðý konuþmada, insanýn dünya serüveninin aileyle baþladýðýný, ailenin insan fýtratý, onuru ve neslinin korunmasý hususlarýnda yeri doldurulamaz bir sosyal kurum olduðunu belirtti.
Ailenin, Ýslam'ýn erdemli insan ve faziletli toplum idealinin daima merkezinde yer aldýðýný vurgulayan Erbaþ, "Kur'an ve sünnette, ailenin mukaddes bir akitle kurulmasýna ve korunmasýna büyük bir önem atfedilmiþtir. Hukuki çerçevesinden iletiþim diline, ahlaki boyutundan muaþeret biçimine kadar aile kurumunun her aþamasý, kurallar, ilkeler ve ölçülerle güvence altýna alýnmýþtýr. Zira gerçek anlamda huzur, ancak saðlam temellere dayanan, saðlýklý bir þekilde iþleyen ve hak, sorumluluk ekseninde ortak yaþama bilincini pekiþtiren bir aile kurumuyla mümkündür." diye konuþtu.
Aile kurumunun tarihin her döneminde birtakým sapkýn anlayýþlarýn, batýl inanç, ideoloji, yaklaþým ve uygulamalarýn tehdidiyle karþý karþýya kaldýðýnýn altýný çizen Erbaþ, "Geçmiþteki hiçbir tehdit, yeni iletiþim biçimlerinin sosyal iliþkileri derinden etkilediði günümüzdeki kadar yýpratýcý ve yýkýcý olmamýþtýr. Her bakýmdan son derece hýzlý ve kapsamlý bir küreselleþmenin yaþandýðý günümüzde egemen kültürlerin yýkýcý etkisi, aile kurumunda maalesef ciddi örselenmelere sebep olmaktadýr." deðerlendirmesinde bulundu.
- "BUGÜN AÝLE KURUMU, KÜRESEL BOYUTTA TAM BÝR KUÞATMA ALTINDADIR"
Dijital mecralarda kendilerine geniþ bir hareket alaný bulan sapkýn akým ve baský gruplarýnýn, aile tanýmýný bile deðiþime zorladýklarýný dile getiren Erbaþ, þöyle devam etti:
"Bugün aile kurumu, küresel boyutta tam bir kuþatma altýndadýr. Bütün dünyada boþanmalarýn ve tek ebeveynli ailelerin çoðalmasý, bununla birlikte nikahsýz birlikteliklere ve eþcinsel evliliklere meþruiyet kazandýrma çabalarý, bu kuþatmanýn trajik yansýmalarýdýr. Dolayýsýyla geçmiþe kýyasla bugün aileyi ve fýtratý koruma noktasýnda daha büyük bir hassasiyet ve gayrete ihtiyaç vardýr. Böyle bir ortamda aileyi tehdit eden her türlü düþünce, akým ve uygulamalar karþýsýnda saðlam bir duruþ sergilemek, toplumsal bir duyarlýlýk geliþtirmek ve meseleyle ilgili kapsamlý ve güçlü tedbirler almak, inancýmýzýn ve köklü deðerlerimizin bizlere yüklediði hayati bir sorumluluktur."
Küresel ifsat hareketlerine karþý ailenin korunmasý ve güçlendirilmesine yönelik çalýþmalara büyük bir özveriyle devam ettiklerini vurgulayan Erbaþ, "Bu baðlamda merkez teþkilatýmýzda sadece aileye yönelik hizmet ve faaliyetler gerçekleþtiren bir daire baþkanlýðýmýz var. Ülkemiz genelinde 81 il ve 378 ilçe müftülüðünde 493 aile ve dini rehberlik büro ve merkezlerimiz var. Buralarda toplam 5 bine yakýn din görevlimiz görev yapmaktadýr." dedi.
- "AÝLEYE YÖNELÝK FAALÝYETLERLE 8 MÝLYON 179 BÝNDEN FAZLA VATANDAÞIMIZA ULAÞTIK"
Ailenin kurulmasý, korunmasý ve güçlendirilmesi konusunda toplumun her kesimine yönelik farkýndalýk oluþturmayý hedefleyen çalýþmalar gerçekleþtirdiklerini bildiren Erbaþ, "Bu kapsamda son 3 yýlda çevrim içi aile sohbetleri, temel aile bilinci eðitimi, pandemi süreci aile eðitimleri ve evliliðe ilk adým, baba okulu, mum dibini ýþýtýr, 4-6 yaþ Kur'an kursu velilerine yönelik aile semineri gibi faaliyetlerle 8 milyon 179 binden fazla vatandaþýmýza ulaþtýk. Aile ve dini rehberlik büro ve merkezlerimizde 75 bin 378 vatandaþýmýza dini rehberlik hizmeti verdik." ifadelerini kullandý.
Çocuk evleri, kadýn konuk evleri ve huzur evlerinde manevi destek hizmetleri gerçekleþtirdiklerini belirten Erbaþ, "Son bir yýl içerisinde Aile Haftasý, Koruyucu Aile Günü, Kadýna Yönelik Þiddetle Mücadele Günü ve Dünya Kadýnlar Günü gibi etkinliklerle 1 milyon 230 binden fazla vatandaþýmýza ulaþtýk." bilgisini verdi.