Ercümend Arvas ASELSAN'ýn Yönetim Kurulu Baþkaný oldu
ABONE OL

ASELSAN 10. Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsýnda Ercümend Arvas, Bekir Bayrakdar, Yavuz Çelik, Alparslan Kavaklýoðlu, Mustafa Murat Þeker, Ahmet Yozgatlýgil bir sonraki olaðan genel kurul toplantýsýna kadar 1 yýl süreyle görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyeliðine seçildi.

Salih Kul, Ebru Tümer ve Ýsmail Arý da Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi.

Yönetim Kurulu'nda yapýlan görev daðýlýmýnda Yönetim Kurulu Baþkanlýðý'na Ercümend Arvas seçildi. Alpaslan Kavaklýoðlu Baþkan Vekilliði, Yavuz Çelik ve Mustafa Murat Þeker de murahhas aza görevlerine getirildi.

ARVAS'IN AKADEMÝK KARÝYERÝ VE UZMANLIK ALANI

Ercümend Arvas, 1953 yýlýnda Van'da doðdu. Lisans ve yüksek lisans eðitimlerini Orta Doðu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliði Bölümünde, doktora eðitimini ise ABD Syracuse University'de 1983 yýlýnda tamamladý. 1988 yýlýnda doçent, 1994 yýlýnda profesör oldu.

Elektromanyetik, mikrodalga ve anten teknolojileri, elektronik harp, devreler ve sistemler teorisi gibi alanlarda çalýþmalar yapan Arvas, yurt içinde ve dýþýnda alanýna liderlik eden birçok kurum ve kuruluþa danýþmanlýk verdi.

Ýstanbul Medipol Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliði Bölümünde profesör olarak çalýþmalarýný sürdüren Ercümend Arvas'ýn çok sayýda ulusal ve uluslararasý kongre, konferans, sempozyumda sunulmuþ ve yayýnlanmýþ makale/bildirisi, kitaplarý ve kitap bölümleri bulunuyor.

HALUK GÖRGÜN VEDA ETTÝ

ASELSAN Yönetim Kurulu Baþkanlýðý görevi sona eren Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün de Genel Kurul'da yaptýðý konuþmada, 6,5 yýldýr parçasý olmaktan onur duyduðu ASELSAN ailesindeki aktif görevinden ayrýldýðýný ifade etti.

"Hayatýmýn en güzel, en özel ama bir o kadar zorlu yýllarýný sizlerle birlikte geçirdim. ASELSAN'ý hak ettiði daha iyisi için deðiþtirip, dönüþtürebilmek amacýyla birlikte çok çaba sarf ettik." diyen Görgün, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Söz verdik ve verdiðimiz sözü tutabilmek için çok çalýþtýk. ASELSANýmýz ile deðiþtik, geliþtik ve tüm sektörü de deðiþtirdiðimizi fark ettik. Çok yol kat ettik, çok þeyi inþa ettik, çok þeyi baþlattýk ve her þeyi çalýþanlarýmýzla birlikte onlarýn sahiplenmesiyle gerçekleþtirdik.

Her anlamda deðer üretmeye ve örnek olmaya çalýþtýk. Projelerimizle, teknolojilerimizle, yenilikçi ürünlerimizle, kurumsallaþma çalýþmalarýmýzla, sosyal projelerimizle, millileþme odaðýmýzla, tedarik yapýlanmamýzla, ihracata yönelik hamlelerimizle, insan odaklý yaklaþýmýmýzla tüm paydaþlarýmýza katký saðlamaya çalýþtýk. Bundan sonra da ASELSANýmýzýn çok büyük baþarýlara imza atacaðýndan ve hep birlikte emanete sahip çýkýlacaðýndan en ufak bir þüphem yok.

Bana inandýðýnýz ve benimle birlikte mücadele ettiðiniz için tüm yönetici arkadaþlarýma ve yönetim kurulu üyelerimize çok teþekkür ederim. Hakkýnýzý helal ediniz. Savunma sanayimiz için hep birlikte mücadeleye, çalýþmaya devam edeceðiz."

  • aselsan
  • Ercümend Arvas
  • Haluk Görgün