Ermeni teröristlerce þehit edilen demokrasi þehidimiz Erdoðan Özen Viyana'da  anýldý
ABONE OL

Törene Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Birleþmiþ Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Levent Eler, Avrupa Güvenlik ve Ýþbirliði Teþkilatý (AGÝT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hatun Demirer ve þehidin eþi Monika Özen katýldý.

Törende konuþan Büyükelçi Ceyhun, 40 yýl önce þehit edilen Özen'i anmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, 1970 ve 80'li yýllarda Türk diplomatlar ve yakýnlarýnýn Ermeni terör örgütlerinin hedefi haline geldiðini, fedakarca görevlerini sürdüren diplomatlarýn yalnýz Türk olduklarý ve Türkiye'yi temsil ettikleri için teröristlerce þehit edildiklerini anlattý.

Ceyhun, Özen'in aracýna yerleþtirilen bombanýn patlatýlmasý sonucu þehit edildiðini hatýrlatarak, saldýrýda bir de Avusturyalý polis memurunun hayatýný kaybettiðini,1970 ve 80'li yýllarda ASALA baþta olmak üzere Ermeni terör örgütlerince düzenlenen saldýrýlar sonucunda 58'i Türk toplamda 77 kiþinin yaþamýný yitirdiðini ifade etti.

Viyana'da Büyükelçi Daniþ Tunalýgil ve BM Viyana Ofisi'nde görevli Enver Ergun'un da Ermeni teröristlerce þehit edildiðini anýmsatan Ceyhun, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir temsilcisi olarak Viyana'ya gönderilen Erdoðan Özen'in tek amacý, buradaki vatandaþlarýmýza yardýmcý olmak, ailesinin geçimini saðlamaktý. Bir insanýn canýný almaya iten nefreti, kini ve gözü dönmüþlüðü anlamakta zorlanýyoruz." diye konuþtu.

Ceyhun, "Türk milleti, askeri, emniyet personeli, öðretmeni, saðlýk çalýþaný, diplomatý, kadýný ve erkeðiyle gerektiðinde vataný için canýný vermekten hiçbir zaman kaçýnmamýþtýr. Bu vesileyle ülkesi için þehadet mertebesine ulaþan kahramanlarýmýzý þükranla anmak istiyorum." dedi.

Büyükelçilik binasý giriþinde, Viyana'da Ermeni terör örgütleri tarafýndan þehit edilen diplomatlarýn anýsýna yapýlan þilte çelenk konularak baþlayan tören, þehitler için yapýlan dua ile sona erdi.