Ermenistan'ýn 'sýnýr hattý' tuzaðý! Aliyev iþin aslýný açýkladý
ABONE OL

Azerbaycan Cumhurbaþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre Aliyev, Kazakistan Cumhurbaþkaný Kasým Cömert Tokayev'le telefonda görüþtü.

Aliyev, Tokayev'i doðum günü dolayýsýyla kutladý, baþarýlar ve esenlikler diledi.

Azerbaycan-Ermenistan sýnýrýnda yaþanan son olaylarla ilgili Kazakistanlý mevkidaþýna bilgi veren Aliyev, "Þu anda sýnýr belirleme süreci devam ediyor. Ermenistan tarafý bu sürece orantýsýz tepki gösteriyor. Ermenistan'ýn Kolektif Güvenlik Anlaþmasý Örgütü'ne baþvurmasý, konuyu uluslararasýlaþtýrma giriþiminden baþka bir þey deðildir. Bu tamamen asýlsýzdýr. Sýnýrda herhangi bir çatýþma yaþanmamýþtýr, durum istikrarlýdýr, müzakereler sürmektedir." ifadelerini kullandý.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan iþgalinden kurtarýlan Laçýn ve Kelbecer illerinde, Ermenistan ile sýnýrdaki bazý mevzilere yerleþmiþ ve bu durum, iki ülke arasýnda gerginliðe neden olmuþtu.

Ermenistan Baþbakaný Nikol Paþinyan, Azerbaycan ordusunun yerleþtiði bazý bölgelerin Ermenistan topraðý olduðunu iddia ederek konuyla ilgili Kolektif Güvenlik Antlaþmasý Örgütüne baþvurmuþtu.

Altý Baðýmsýz Devletler Topluluðu ülkesi tarafýndan 7 Ekim 2002'de kurulan hükümetlerarasý askeri ittifaka, Kolektif Güvenlik Antlaþmasý Örgütü adý verilmiþti.