Erzincan'da 4x4 ambulans hizmeti
ABONE OL

Erzincan'ýn Kemah ilçesinde saðlýk ekipleri, zorlu arazi þartlarýnda köyleri dolaþarak hastalarý muayene edip gerekli tedavileri uyguluyor.

Kemah Ýlçe Devlet Hastanesi Evde Saðlýk Hizmetleri ekipleri, bölgenin zorlu arazi yapýsý ve iklim koþullarýna raðmen kimi zaman kar kimi zaman yaðmur ve çamurda en ücra yerlerdeki köylere saðlýk hizmeti götürüyor.

Ýlçe merkezindeki saðlýk hizmetlerini aksatmayan ekipler, tam donanýmlý ambulanslarla zorlu doða koþullarýnda kilometrelerce yol katederek köylerdeki engelli, yaþlý, yatalak ve kronik hastalarýn takibini yapýyor, gerekli tedavileri uyguluyor.

Evde saðlýk hizmetinden kentteki yaþlý, yataða baðýmlý veya ameliyat sonrasý evde takibi uygun görülen hastalar ile kronik rahatsýzlýðý bulunanlar yararlanabiliyor.

Kemah Devlet Hastanesi Baþhekimi Dr. Agah Özdemir, AA muhabirine, ilçede 1 hekim, 2 hemþire ve þoför ile evde saðlýk hizmeti verdiklerini söyledi.

Evde bakým hizmetleri kapsamýnda 73 köyde yaklaþýk 50 hastaya saðlýk hizmeti verdiklerini dile getiren Özdemir, "Yaðmur, çamur demeden her daim görev baþýndayýz. Burasý daðlýk ve kýþ bölgesi, her hastamýzýn hastaneye gelme durumu bazen olmuyor. Bu hastalarýmýza 4x4 ambulans aracýmýzla ulaþarak yardýmcý oluyoruz. 50 kilometre uzaklýða varan köylerimiz var ve buralarla da iletiþime geçerek 7/24 hizmet veriyoruz." dedi.

"YOL ÜZERÝMÝZDE OLAN DÝÐER KÖYLERE DE ULAÞIYORUZ"

Kemah ilçesine baðlý Dutlu ve Mermerli köylerine giderek buradaki yaþlý ve yatan hastalara saðlýk hizmeti veren Evde Saðlýk Biriminde görevli Dr. Kader Þen, hastalarýn hayýr dualarýnýn, günün bütün yorgunluðunu aldýðýný belirterek "Hastanemize gelen ihbar üzerine köylerimize en kýsa sürede ulaþýp hatalarýmýzýn ilk muayenesini yaptýktan sonra gereken saðlýk hizmetini veriyoruz. Yolumuzun üzerinde olan diðer köylere de ulaþýyoruz. Hastamýz varsa onlarýn da kontrollerini yaparak bölgemizde saðlýk hizmeti veriyoruz." diye konuþtu.

Dutlu köyünde yaþayan hasta Cemile Bilge de kendisini muayene etmek için köye gelen saðlýk çalýþanlarýnýn ilgilerine teþekkür etti.

Sabah rahatsýzlandýðýnda ekipleri aradýklarýný ve hemen geldiklerini anlatan Bilge, "Tansiyonumu ölçtüler, kontrollerimi yaptýlar gayet ilgi gösterdiler. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, bu saðlýk hizmeti çok güzel bir sistem." ifadelerini kullandý.

Cemile Bilge'nin eþi Hüsnü Bilge ise saðlýk ekiplerine bir telefonla ulaþtýklarýný, devletin her türlü imkanlarýnýn vatandaþlara seferber edildiðine kýrsalda yaþayan biri olarak bizzat þahit olduðunu bildirdi.

"KENDÝ ANNE BABALARIYMIÞIZ GÝBÝ ÝLGÝLENÝYORLAR"

Eve gelen saðlýk ekiplerinin her þikayetleriyle ayrý ayrý ilgilendiðini vurgulayan Bilge, "Hastane personelinden çok memnunuz, güler yüzlüler. Kendi evlerinde, kendi anneleri babalarýymýþýz gibi ilgileniyorlar. Saðlýk ekipleri en ücra dað köylerine de yaðmurda, çamurda, karda, kýþta kýsa sürede ulaþýyor hastalarla ilgileniyorlar. Ben devletimle gurur duyuyorum. Allah devletimize zeval vermesin, çalýþanlarýmýzýn da ayaklarýna taþa deðdirmesin." diye konuþtu.