ABONE OL

Ýdlib'de sivil halka bombalar yaðdýran ve binlerce insaný katleden, binlercesini de yerlerinden eden Esed rejimine bölgeden geri çekilmesi için verilen süre sona erdi. Gece yarýsýndan itibaren sýnýrda büyük bir hareketlilik gözlemlenirken Suriye'nin kalesi olarak kabul edilen Lazkiye baþta olmak üzere Minnag Askeri Hava Üssü ve Neyrab Hava Üssü'nü ateþ altýna aldý.

Rusya ve Ýran destekli Esed rejiminin düzenlediði hava ve kara saldýrýlarý sonucu Ýdlib bölgesinde 34 askerimiz þehit oldu, 34 askerimiz de yaralandý. Hain saldýrýnýn ardýndan Türk Silahlý Kuvvetleri (TSK), rejime ait 200'ü aþkýn hedefi ateþ altýna alýrken, Türkiye'nin Esed rejimine Soçi Mutabakatý sýnýrlarýna çekilmesi için verdiði süre doldu.

Türkiye, Ýdlib'deki kalleþ saldýrýnýn ardýndan rejim güçlerine ait tüm hedefleri ateþ altýna aldý. Esad rejimine çok aðýr darbe vuruldu. Baþkan Recep Tayyip Erdoðan da dün yaptýðý açýklamada, Türkiye'nin operasyonlarýnda þu ana kadar 2 bin 100'ün üzerinde rejim unsurunun imha edildiðini duyurdu.

Türk Silahlý Kuvvetleri, Suriye'de tespit edilen rejim hedeflerini baþarýlý þekilde imha etmeyi sürdürüyor.

BAKAN AKAR 'BAHAR KALKANI HAREKATI' BAÞLADI

Bakan Akar'ýn açýklamalarýndan satýr baþlarý:

"27 Þubat’ta Ýdlib'deki menfur saldýrýyý müteakip baþlatýlan Bahar Kalkaný Harekatý baþarýyla sürdürülmektedir. Bugüne kadar 1 ÝHA, 8 helikopter, 103 tank, 72 top/obüs/ÇNRA, 3 hava savunma sistemi ve 2 bin 212 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiþtir.

BAKAN AKAR SINIR HATTINDA

Milli Savunma Bakaný Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Yaþar Güler, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlarý ile Suriye sýnýrýnýn sýfýr noktasýna gelerek, birliklerde incelemelerde bulundu, ardýndan Ýdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiði 2. Ordu Taktik Komuta Yeri'ne geçti.

Birliklerdeki incelemelerinin ardýndan Ýdlib'deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiði Taktik Komuta Yeri'ne geçen Akar, 2. Ordu Komutaný Korgeneral Sinan Yayla'dan, gün boyu yapýlmakta olan etkili top, ÇNRA ve SÝHA atýþlarý ile manevra unsurlarýnýn faaliyetleri hakkýnda bilgi aldý.

F-16'LAR HAVALANDI

Rejim güçleri ve destekçileri hem karadan hem de havadan ateþ altýna alýnýrken Diyarbakýr 1. Ana Jet, Konya 3. Ana Jet ve Amasya Merzifon'daki 5. Ana Jet Üssü'nden F-16'lar Suriye sýnýrýna gönderildi. Özel bomba kitleriyle belirlenen hedefleri Türk Savaþ Uçaklarý bomba yaðdýrdý. Tüm hedefler yerle bir edildi.

F-16'LAR ÖZEL BOMBA KÝTLERÝYLE VURDU

Bu sýrada Diyarbakýr 1. Ana Jet, Konya 3. Ana Jet ve Amasya Merzifon'daki 5. Ana Jet Üssü'nden F-16'lar Suriye sýnýrýna gönderildi. F-16'lar sýnýrdan özel bomba kitleriyle belirlenen hedefleri ateþ altýna aldý.

SÝHA'larýn dýþýnda kara destek birimleri ve obüslerle de belirlenen hedeflere bomba yaðdýrýldý.

Bu atýþlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zýrhlý araç, 23 çeþitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargah binasý vuruldu. Halep'in 13 kilometre güneyinde yer alan bir kimyasal harp tesisi de imha edildi. Toplam 329 rejim askeri etkisiz hale getirildi.

30 SÝHA AYNI ANDA HAVALANDI! HAREKETLÝ TÜM HEDEFLER ÝMHA EDÝLDÝ

30 SÝHA da ayný anda havalandý. Hareketli tüm hedefleri yerle bir etti. Yüzlerce rejim unsuru etkisiz hale getirildi. Bölgeden paylaþýlan videolarda ise rejim kuvvetlerinin korku ve paniði gözler önüne serildi.

LAZKÝYE'DEKÝ HEDEFLERE OBÜS ATIÞI GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ

Independent Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'nin verdiði süre dolmasýnýn ardýndan Ýdlib'deki tansiyon gece 00:00'dan itibaren yükseldi. Türk Silahlý Kuvvetleri (TSK) Silahlý Ýnsansýz Hava Aracý (SÝHA), top ve füzelerle birçok rejim hedefini vurdu. TSK, Suriye rejiminin kalesi olarak kabul edilen Lazkiye'deki bazý hedeflere obüs atýþý gerçekleþtirdi.

TEL RIFAT'TAKÝ HEDEFLER VURULUYOR

Suriye rejimi, Rus askeri polisi ve YPG'nin ortak hareket ettiði Tel Rýfat da hedefler arasýndaydý. Tel Rýfat yakýnlarýndaki Minnag Askeri Hava Üssü ateþ altýna alýndý.

ÇOK SAYIDA HAVA ARACI VE TANK KULLANILAMAZ HALE GETÝRÝLDÝ

Neyrab Hava Üssü de TSK tarafýndan vuruldu. Ýdlib güneyindeki stratejik Maaretunnuman, Vadi el Deyf, Tel Merdih, Mar Debse'deki hedefler de çok namlulu roket sistemleriyle hedef alýndý.

Bu operasyonlarda çok sayýda hava aracý ve tankýn kullanýlamaz hale getirildiði bildirildi.