Ev sahibiyle tartýþan kiracý evi adeta talan etti
ABONE OL

Ýstanbul Kaðýthane'de ev sahibi ile tartýþan kiracý, boþaltýrken evi adeta talan etti. Camý çerçeveyi indiren, evdeki malzemelere hasar veren kiracý hakkýnda ev sahibi þikayette bulundu.

Olay, Kaðýthane Hamidiye Mahallesi'nde yer alan 5 katlý bir binanýn birinci katýnda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ev sahibi Erdoðan H. 7 yýl önce Aykut K.'ye dairesini kiraya verdi. Evli ve çocuklu olan Aykut K. ile ev sahibi Erdoðan H. arasýnda 1 ay öncesinde ev tadilatý ve kira zammý meselesi yüzünden tartýþma çýktý. Tartýþma sonrasý taraflar karakolluk oldu ve anlaþmazlýklar bu noktadan itibaren yaþanmaya devam etti. Erdoðan H. ile Aykut K. arasýndaki sorunlara kira borcu da eklenince taraflar bu kez yeniden tartýþma yaþadý. Ev sahibi Erdoðan H. kiracýsýndan dairesinden çýkmasýný talep etti. Yaþanan tartýþma fiziksel kavgaya döndü. Ýddiaya göre Erdoðan H.'ye kiracýsýnýn yaný sýra arkadaþlarý ve akrabalarý da saldýrdý. Saldýrýda Erdoðan H. ile kavgayý ayýrmaya çalýþýrken kafasýna darbe alan eþi darp raporu aldý ve taraflar bir kez daha karakolluk oldu.

Ev sahibi Erdoðan H.'nin kiracýsýndan dairesinden çýkmasýný istemesine baþta olumsuz yanýt veren kiracýsý daha sonra çýkacaðýný iletti. Yaþanan kavga sonrasý taraflar karakolda birbirinden þikayetçi oldu. Karakoldaki iþlerini bitirdikten sonra dairesine dönen ev sahibi Erdoðan H. gördüðü manzara karþýsýnda þaþkýna uðradý. Dairenin camýnýn parçalandýðýný gören ev sahibi, daireye girdiðinde eþyalarýn boþaltýldýðýný ancak daireye çeþitli hasarlar verildiðini gördü. Evdeki ampullerin, duylarýn ve prizlerin söküldüðünü, duvarlarýn ve mutfak tezgahýnýn zarar gördüðünü, duþ kabini ve fayanslarýn kýrýldýðýný gören ev sahibi ayný zamanda evde uzun zamandýr atýlmamýþ çöplerin bulunduðunu fark etti.

Baþýndan geçen olaylarý anlatan Erdoðan H., "Kiracýdan ev kirasýný istedik. 'Vermiyorum' dedi. 'Evi boþaltýyorum, kirayý vermiyorum' dedi. Karakolluk olduk. Karakola gittik, geldik evi bu hale sokmuþ kendisi. 7 seneden beri kiracýmdý. Daha öncesinde sorunlar yaþamýyorduk. 3 aydan beri sorunlar yaþamaya baþladýk. Evin kýrýðýna, çýkýðýna bakmýyordu. Ben de ikaz ediyordum. Eve bak diye. Eve bakmýyordu. Kýrýðýný, çýkýðýný ben yaptýrýyordum. Kira ücretini cüzi bir para olarak veriyordu. 'Kiraya zam yapalým' dedik, 'yapmýyorum da çýkmýyorum da' dedi. 2 ay süre verdik. 2 ay sonra 'çýkacaðým' dedi. 2 ay sonra çýktý. Çýkarken evi bu hale soktu" dedi.

"4-5 KÝÞÝ ÜZERÝME YÜRÜDÜ"

Kiracýsýnýn akrabalarý ve arkadaþlarýyla kendisine saldýrdýðýný söyleyen Erdoðan H., "Kavga ettik. 1 ay önce sözlü bir tartýþmamýz oldu. En sonunda 'kirayý da vermiyorum' dedi. Ýçeride 1 aylýk kira ücreti vardý. 'Vermiyorum, alabilirsen al dedi kaba kuvvetle' dedi. Üzerime 4-5 kiþi yürüdü. Akrabalarý, kardeþleri, arkadaþlarý, üzerime yürüdüler. Sonra karakolluk olduk. Memur beyler baktýlar. Ýfademizi verdik. Sonra eve geldiðimde evi bu hale sokmuþ. Camlarý kýrmýþ. Mahkemeye verdik. Davacýyým ve evimin yapýlmasýný istiyorum. Þikâyetçiyim. Maddi hasarlar açtý. Artýk hukuka baþvuracaðým" ifadelerini kullandý.

Ev sahibi bundan sonraki süreçte hukuki yollarla hakkýný arayacaðýný dile getirdi.