Fahrettin Altun'dan dünyaya Gazze mesajý: Zulmün karþýsýnda yer almaya devam edeceðiz
ABONE OL

Altun, sosyal medya hesabýndan Ýsrail'in Gazze'deki soykýrýmýnýn 1. yýlýna iliþkin açýklama yaptý.

Ýsrail'in, tüm dünyanýn gözü önünde, bir yýldýr Gazze'de soykýrým yapmaya, kan dökmeye, uluslararasý hukuku ve insani deðerleri ayaklar altýna almaya devam ettiðini vurgulayan Altun, þu ifadeleri kullandý:

BAÞKAN ERDOÐAN'IN ÖNCÜLÜÐÜNDE, ZULMÜN KARÞISINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEÐÝZ

"Ýsrail, adeta gözü dönmüþ bir þekilde hukuk, ilke, ahlak ve sýnýr tanýmayarak sivil, masum, saðlýk çalýþaný ve gazeteci demeden katliamlar yapýyor. Gören gözleri dehþete düþüren, yürekleri yakan bu vahþet, insanlýðýn ortak vicdanýný yaralýyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana soykýrým yapan, insanlarýn en temel ihtiyaçlarýna ulaþmasýný engelleyen Ýsrail, bu süreçte 50 bine yakýn Filistinliyi katletti. Yakýn tarihin gördüðü en büyük zulümlerden biri olan bu vahþet, elbette cezasýz kalmayacaktýr. Ýsrail, bu zulümlerinin hesabýný er ya da geç verecektir. Bir kez daha Ýsrail'in Gazze'deki soykýrýmýnda hayatýný kaybeden Filistinlileri rahmetle anýyor; tarihin utanç sayfalarýnda yerini alan bu soykýrýmý lanetliyoruz."

Altun, uluslararasý toplumu, bu soykýrýmýn mimarlarýna karþý daha fazla ses çýkarmaya davet ederek, "Bizler Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn öncülüðünde, masum insanlarýn yanýnda, zulmün karþýsýnda yer almaya devam edeceðiz." deðerlendirmesinde bulundu.

Baþkanlýðýn sosyal medya hesabýndan, Ýsrail'in Gazze'deki soykýrýmýnýn 1. yýlýna iliþkin yapýlan paylaþýmda, Ýsrail'in tam bir yýldýr tüm dünyanýn gözü önünde masumlarý, çocuklarý ve kadýnlarý katlettiði belirtildi.

"ÝNSANLIÐIN ADALET ÝNANCINI VE UMUDUNU ÖLDÜRÜYOR"

"Ýsrail attýðý bombalarla yalnýzca 42 bini aþkýn Filistinliyi deðil, insanlýðýn adalet inancýný ve bir arada yaþama umutlarýný da öldürüyor." ifadesinin kullanýldýðý paylaþýmda, iþgalci Ýsrail'in açýk hava hapishanesine çevirdiði Gazze'de tutsak edilen 2 milyondan fazla Filistinlinin, uðradýklarý zulme karþý uluslararasý toplumun daha fazla ses çýkarmasýný ve insanlýðýn bu soykýrýmý bitirmesini bekledikleri vurgulandý.

Paylaþýmda, "Tüm dünya çýðlýklara kulaklarýný týkayýp masumlara sýrtýný dönse de Türkiye zulmün karþýsýnda vicdanýn sesi olmaktan, yaralarý sarmaktan ve adaletin tecelli etmesi için her türlü adýmý atmaktan hiçbir zaman geri durmayacaktýr." vurgusu yapýldý.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý paylaþýmýnda, Ýsrail'in Filistin topraklarýndaki soykýrýmý ile Türkiye'nin buna karþý duruþunun anlatýldýðý videoya da yer verdi.

Baþkan Erdoðan'dan 7 Ekim mesajý: Türkiye, Ýsrail'in karþýsýnda durmaya devam edecek

Emine Erdoðan'dan Filistin'e destek mesajý: Türkiye Filistin'in her zaman yanýnda olacak

AK Parti Ýnsan Haklarý Baþkanlýðý: Filistin tüm insanlýðýn vicdan davasýdýr