Fahrettin Altun'dan Netanyahu'nun iftiralarýna tepki! ''Suçlarýný örtbas etmek için ülkemize saldýrýyor''
ABONE OL

Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun, Netanyahu'nun yine iþ baþýnda olduðunu belirterek, "Suçlarýný örtbas etmek için ülkemize saldýrýyor. Masum sivillere karþý iþlediði tarihi katliamlarý gizleyebilecek hiçbir yalan, dezenformasyon ve aldatma yoktur. Tarih onu zaten hem bu bölge hem de kendi ülkesi için en felaketli lider olarak yargýladý" dedi.

Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun, sosyal medya hesabý üzerinden Ýngilizce açýklama yaptý. Altun, Netanyahu'nun yine iþ baþýnda olduðunu, suçlarýný örtbas etmek için ülkeye saldýrdýðýný ifade ederek, "Masum sivillere karþý iþlediði tarihi katliamlarý gizleyebilecek hiçbir yalan, dezenformasyon ve aldatma yoktur. Tarih onu zaten hem bu bölge hem de kendi ülkesi için en felaketli lider olarak yargýladý" diye konuþtu.

'ERDOÐAN, SAHÝP OLMAKTAN GURUR DUYDUÐUMUZ LÝDERLERDEN BÝRÝDÝR'

Ülkesi için, barýþ ve refah uðruna caný dahil her þeyini feda eden liderlerin olduðunu vurgulayan Altun, "Vatandaþlarýnýn yaþamlarýný iyileþtirmek ve komþularýyla iyi iliþkiler kurmak için gece gündüz çalýþacaklar. Omuzlarýndaki tarihi yükün farkýnda olduklarý için küresel meselelerde hakikatin ve adaletin yanýnda yer alacaklar. Cumhurbaþkanýmýz Erdoðan, Türkiye vatandaþlarý olarak sahip olmaktan gurur duyduðumuz liderlerden biridir" diye konuþtu.

'NETANYAHU ÜLKESÝNÝN YÜZ KARASI OLAN LÝDERLERDEN BÝRÝ'

Bir de bencil siyasi amaçlarý uðruna evrensel insani deðerler ve edep dahil her þeyi feda edenlerin olduðuna iþaret eden Altun, "Ýþgalleri altýnda yaþayanlarýn hayatlarýný mahvetmeye yönelik planlar yapmak için gece gündüz çalýþacaklar. Mahallelerinde sürekli istikrarsýzlýða, çatýþmaya, savaþa neden olacaklar. Adaletsizliði sürdürecekler çünkü kendi refahlarýndan baþka kimsenin refahýný umursamýyorlar. Netanyahu ülkesinin yüz karasý olan liderlerden biri" dedi.

'BÜTÜN GÜCÜMÜZLE POLÝTÝKALARINA KARÞI ÇIKMAYA DEVAM EDECEÐÝZ'

Ýletiþim Baþkaný Altun, açýklamasýnýn devamýnda þunlarý söyledi:

"Netanyahu'nun cani savaþ kabinesi küresel güçlerden ne kadar destek alýrsa alsýn, o, bu bölgede barýþ ve istikrar umutlarýný boþa çýkaran, tamamen baþarýsýz bir lider olarak tarihe geçecek. Bu gerçeði deðiþtirmek için yapabileceði hiçbir politika ve manevra yok. Netanyahu ve hükümetinin yürüttüðü etnik temizlik nedeniyle Filistinliler çok acý çekti ve çekmeye de devam ediyor. Bütün gücümüzle politikalarýna karþý çýkmaya devam edeceðiz. Onun yalanlarýndan, aldatmalarýndan, asýlsýz ithamlarýndan, konuyu deðiþtirme çabalarýndan yýlmayacaðýz. Bizler Türkiye olarak Cumhurbaþkanýmýz Erdoðan'ýn önderliðinde Filistin'de hakikatin, adaletin ve sömürgeciliðin ortadan kaldýrýlmasýndan yana kararlýlýkla duracaðýz. Ýki devletli çözüm olduðuna inandýðýmýz adil ve nihai bir çözüm için çalýþacaðýz. Filistinli kardeþlerimizle tam dayanýþma içinde olmaya devam edeceðiz."