6 kiþi hayatýný kaybetmiþti: Þoförün ifadesi ortaya çýktý
ABONE OL

Kaza dün sabah erken saatlerde Aksaray-Ankara Karayolu Acýpýnar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balýkesir Bandýrma'dan yola çýkan Nurhan Hazer (60) idaresindeki 45 HB 0560 plakalý Akhisar Seyahat firmasýna ait Mercedes marka yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak yaklaþýk 70 metre sürüklenip þarampole devrildi. Kazada 6 kiþi olay yerinde hayatýný kaybederken 34 kiþi de yaralandý.

ÞOFÖRDEN 'GÜNEÞ GÖZÜMÜ ALDI' ALDI ÝDDÝASI; TUTUKLANDI

Þoför Nurhan Hazer, sevk edildiði mahkemece tutuklandý.

Hazer'in, ilk ifadesinde "Güneþ gözümü aldýðý için bariyerlere çarptým. Sonra da otobüs devrildi" dediði öðrenildi.

Aksaray Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnýn kazayla ilgili sürdürdüðü soruþturma derinleþtirilerek devam ediyor.

- EMNÝYET KEMERÝ TAKINCA, HAFÝF YARALANDI

Kazada hafif yaralanan yolculardan Nermin Arslan, AA muhabirine, Aksaray'a yaklaþtýklarý anda kazanýn meydana geldiðini söyledi.

"ÞOFÖR ÇEKÝRDEK ÇÝTLÝYORDU"

Balýkesir'den Kapadokya'ya geziye gittiklerini aktaran Arslan, þunlarý kaydetti:

"Þoförün tam arkasýndaki ilk koltukta oturuyordum. En son molayý saat 05.40 gibi verdik. Yaþlý teyze namaza gitti, orayý hatýrlýyorum. Þoförümüz hiç uykulu gibi durmuyordu. Molada da gördüm, sürücüyü iyiydi. Sonra kaza nasýl oldu bilmiyorum. Sonrasýný uyumuþum, hatýrlamýyorum. Þoför çekirdek çitliyordu, evet gördüm. Biz "Herhalde uykusu gelmesin diye yiyor" diye düþündük. Biz çekirdeðin sesinden anladýk. Bizim emniyet kemerimiz takýlýydý."

Rafet Ertaþkýn ise havanýn yeni aydýnlanmaya baþladýðý sýralarda kazanýn meydana geldiðini belirterek, "Bariyerlere çarptýðýmýzý ve takla atmaya baþladýðýmýzý hatýrlýyorum. Eþim kemerini takmýþtý, kazadan sonra onu çýkardýk. Bunlarý hatýrlýyorum." diye konuþtu.

Katliam gibi kaza böyle görüntülendi