FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in son hali! Kaçýrýldýðý çiftlikten yeni görüntü
ABONE OL

Fetullahçý Terör Örgütü elebaþý Fetullah Gülen, 1999'dan beri ikamet ettiði Pensilvanya'daki çiftliðinden alýnarak nisan ayýnda götürüldüðü yeni evinden çýkarken görüntülendi.

Gülen'in, FETÖ'nün merkezi olarak bilinen Saylosburg kasabasýndaki Chestnut Retreat Center'a yaklaþýk 12 dakika uzaklýktaki "260 Kennel Road, Saylorsburg, PA 18353" adresinde bulunan büyük bir evde kaldýðýný tespit etti.

Ýnternetteki kamuya açýk emlak sitelerine göre, yaklaþýk 12 dönüm arazi üzerine 2008'de inþa edilmiþ evin 400 metrekareye yakýn iç alanýnda 3 odasý ve 4 tuvaleti bulunuyor.

Gözlerden uzak orman içinde yer alan ve 887 bin dolar ile 1 milyon dolar civarýnda deðer biçilen ev, civarýna ve giriþine yerleþtirilen güvenlik kameralarý ile sýký þekilde korunuyor.

Evin 2023 yýlýnda, Gülen'in kiþisel bakýmýndan sorumlu olduðu belirtilen örgütün elebaþlarýndan Cevdet Türkyolu'nun ve çocuklarýnýn sahip olduðu Meserret LLC þirketi tarafýndan satýn alýndýðý öne sürülüyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAÞI DRON KAMERALARINA YAKALANDI

AA'nýn dron ile havadan görüntülediði evin bahçesinde 4 lüks aracýn yaný sýra kar motoru, karavan gibi vasýtalar bulunuyor.

AA ekibi çekimlerine devam ederken demir parmaklýklý kapýdan iki lüks araç çýktý. Arkadaki siyah Mercedes'in ön yolcu koltuðunda oturan Gülen, kýsa süreyle de olsa kameralara yakalandý.

Ýki lüks araç bilinmeyen bir yere doðru hýzlýca ilerleyerek Gülen'i bölgeden uzaklaþtýrdý.

POLÝS ÇAÐIRDILAR

AA ekibinin bölgedeki çekimleri sýrasýnda Gülen'in kaldýðý evde bulunan kiþiler polis çaðýrdý.

Polis, AA ekibi ile yaptýðý görüþmeden sonra Gülen'in özel mülküne girilmemesini ve trafiðin akýþ halinde olduðu park yeri olmayan geçidin önünden geçen yol kenarýnda dikkatli olunmasýný isteyerek ayrýldý.

FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in 1999'dan beri kaldýðý Pensilvanya'nýn Saylorsburg kasabasýndaki "Chestnut Retreat Center" denilen malikanesinden kendi rýzasý olmadan nisan ayýnda çýkarýlarak baþka bir adrese götürüldüðü iddiasý, örgüt içindeki bazý isimler tarafýndan sosyal medyada paylaþýlmýþtý.

Gülen'in kiþisel bakýmýndan sorumlu Türkyolu ve 15 Temmuz darbe giriþiminin baþ aktörlerinden Mustafa Özcan'ýn, Gülen'in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarýný kontrol etmek amacýyla onu örgüt merkezinden çýkararak bilinmeyen bir yere kapattýklarý öne sürülmüþtü.

Elebaþý Gülen'in küçük kardeþi Mesih Gülen'in oðlu Ebuseleme, Gülen'in Saylorsburg'daki çiftlikten kendi rýzasý olmadan çýkarýlarak takipçilerinin ulaþamayacaðý bir yerde alýkonulduðunu X hesabýndan açýklayarak tabanda çatlaklara ve tartýþmalara neden olmuþtu.

Ebuseleme, Türkyolu'nun kamptaki güçlü pozisyonunu kiþisel servetini daha da artýrmak için kullandýðýný, bunun da örgütün birçok kesimi tarafýndan bilinen bir gerçek olduðunu paylaþmýþtý.

FETÖ elebaþýna FETÖ'cü darbesi

FETÖ'cü ABD'ye teðmen oldu

FETÖ elebaþýnýn yeðeni itiraf etti

  • FETÖ
  • Fetullah gülen
  • fetullah gülenin son hali