FETÖ'cü alçaklar zor durumda! ''Güvenli liman olarak bildikleri yerlerde barýnamýyorlar''
ABONE OL
Kýrgýzistan'ýn baþkenti Biþkek'te Atatürk Parký'ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anýtý'nda "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programý düzenlendi.

Programa, Türkiye'nin Biþkek Büyükelçiliði mensuplarý, Kýrgýzistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörlüðü, Türk Ýþbirliði ve Koordinasyon Ajansý (TÝKA) Baþkanlýðý Biþkek Program Koordinatörlüðü, Türk Kýzýlay ve Kýrgýz-Türk Dostluk Devlet Hastanesi yetkilileri, Kýrgýzistan Ahýska Türkleri Derneði yönetimi ile vatandaþlar katýldý.

Bir dakikalýk saygý duruþu ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýnýn ardýndan konuþan Türkiye'nin Biþkek Büyükelçisi Ahmet Sadýk Doðan, bugün 15 Temmuz hain darbe giriþiminin 8. yýl dönümü vesilesiyle bir ara geldiklerini söyledi.

"FETÖ ÝLE MÜCADELE TÜRKÝYE HUDUTLARIYLA SINIRLI DEÐÝL"

Büyükelçi Doðan, FETÖ ile mücadelenin Türkiye hudutlarýyla sýnýrlý olmadýðýna iþaret ederek, "FETÖ ile mücadelede artan ikili iþbirliklerimiz sayesinde FETÖ ve destekçileri geçmiþte güvenli liman olarak bildikleri yerlerde barýnamýyorlar." þeklinde konuþtu.

"Emperyalistlere, dýþ mihraklara ve onlarýn maþalarýna da Türk milleti teslim olmadý, olmayacaktýr." diyen Doðan, "Silahýný milletine doðrultan, milletin meclisini bombalayan, kardeþi kardeþe karþý düþürmeye çalýþan, milletin varlýklarýný çalarak zenginleþen ve devletin kurumlarýný ele geçirmeye yeltenen FETÖ'ye geçit vermedik, bu gibi yapýlanmalara gelecekte de geçit vermeyeceðiz." ifadesini kullandý.

Doðan, 8 yýl önce 15 Temmuz'da yaþanan darbe teþebbüsünün faili olan FETÖ'nün yalnýzca terör örgütü olmadýðýný, bu ihanet þebekesinin üzerine giydiði "kült kimliði" ile casusluk faaliyetlerini gerçekleþtiren ihanet yapýlanmasý olduðunu kaydetti.

Ýradesini, aklýný ve vicdanýný hain örgüte teslim eden birçok kiþinin bu hakikati halen kabullenmediðini ibretle izlediklerini aktaran Doðan, "Bundan 8 yýl önce Türk milleti, iradesini gasbetmeye çalýþan FETÖ terör örgütünü ve bu örgütü himaye eden emperyalist odaklarýný bertaraf etmeye baþarmýþtýr. FETÖ'nün 15 Temmuz ihanet planý, ülkemizin ve milletimizin, kararlýlýk ve baþarýyla yürüttüðü mücadele neticesinde, örgüt mensuplarýnýn itiraf ve ifþaatlarýyla bir kez daha ortaya konmuþtur." dedi.

"FETÖ, TÜM TOPLUMLAR ÝÇÝN TEHLÝKE ARZ ETMEKTEDÝR"

Doðan, FETÖ'nün karanlýk örgüt yapýsýyla ve yozlaþmýþ unsurlarýyla tüm toplumlar için tehlike arz ettiðini söyledi.

FETÖ'nün bulunduðu ülkelerde, siyasi, toplumsal ve ekonomik alanlara kendi gündemini gerçekleþtirmek amacýyla nüfus ederek her kýlýða girdiðini ifade eden Doðan, FETÖ'nün, Türkiye ve Türkiye ile dostlarý arasýna ekilmiþ bir "fitne tohumu" olduðunun altýný çizdi.

Doðan, "Yurt dýþýndaki muhataplarýmýza, FETÖ'nün gerek kendileri için gerek ülkelerimiz arasýndaki iliþkilerimiz için tehlikesini, sivil toplum, sosyal dayanýþma ve eðitim alanlarýndaki faaliyetlerinin göstermelik ve aldatýcý olduðunu, FETÖ'nün sözde eðitim faaliyetlerini örgüte insan ve maddi kaynak saðlamak için paravan olarak kullandýðýný her vesilesiyle tekrarlýyoruz." ifadesini kullandý.

15 TEMMUZ ÞEHÝTLERÝ VE GAZÝLERÝ UNUTULMADI

Büyükelçi Doðan, "Alçak darbe giriþimine direnirken þehit olan kahramanlarýmýza ve terörle mücadelede hayatlarýný vermiþ tüm þehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi þükranla yad ediyoruz." dedi.

Doðan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtýðý yolda ve gösterdiði hedefe doðru yürümeye devam edeceklerini vurguladý.