FETÖ'nün belkemiðini oluþturan mahrem yapýlanma, 118 sayfalýk iddianameyle tamamen deþifre oldu. 198 mahrem imam için 22.5 yýla kadar hapsi istendi. 'Garson' kod adlý itirafçý imamýn savcýlýða verdiði hafýza kartýndan Türkiye'deki 4 bin 672 mahrem imamýn isimleri çýktý. Örgütün Türkiye'deki tüm polisleri kategorilere ayýrarak fiþlediði belirlendi. Mahrem imamlara örgüt kaynaklarýndan her ay onbinlerce dolar maaþ baðlandýðý, bu paralarýn imamlar tarafýndan örgüte baðlý hukuk bürolarý, dernekler, medya organlarý ve þahýslara daðýtýldýðý öðrenildi.
FETÖ elebaþýsýnýn örgütte en önem verdiði ve 'özel hizmetler birimi' olarak bahsettiði 'mahrem yapýlanmaya yönelik 118 sayfalýk iddianamede, örgütün 198 mahrem imamý hakkýnda 22.5 yýla kadar hapis cezasý istendi. Baþsavcý Vekili Ýsmail Uçar tarafýndan onaylanan iddianame aðýr ceza mahkemesine gönderildi.
ANKARA'DA AYDA BÝR TOPLANTI...
Ýddianameye göre, örgütün emniyetteki mahrem yapýlanmasýnýn üst düzey isimlerinden biri olan "Garson" kod adlý itirafçý imam 18 Nisan'da cep telefonu ile örgütsel iþleyiþi ve örgüt mensuplarýna ait bilgileri içeren 2 adet Micro SD kartý savcýlýða teslim etti. Ýþte 'Garson' un ifadeleri:
Örgüt, emniyetteki herkesi, örgüte yakýn veya uzak olup olmadýðý, örgüt ile ilgili kanaati, mezhebi, dünya görüþü, siyasi görüþüne göre sýnýflandýrdý.
Micro SD'deki "Güncel Lise Kitabý" baþlýklý dosyada Türkiye'deki tüm polislerle ilgili -örgüt üyesi olmasa da- bilgiler bulunmakta.
Mahrem hizmetler yapýsýna o dönemde Ýzmir'de öðretmenlik yapan Ertuðrul kod adlý Temel Alsancak tarafýndan dahil edildim. 'Mahrem hizmetler' Türkiye genelinde Marmara (Ýstanbul), Ankara, Ege (Ýzmir), Gaziantep ve Erzurum olmak üzere 5 bölgeye ayrýlmýþtý. Alsancak o dönemde Ankara bölgesi mahrem yapýlanmasý en üst düzey sorumlusuydu.
Biz mahrem imamlar olarak genellikle Ankara'da ayda bir olmak üzere toplantý yapardýk. Hafýza kartlarýndaki bilgiler bu süreçte toplantýlarda kayýt altýna alýnan bilgiler ve benim ayný süreçte öðrenerek kayda geçirdiðim bilgilerdir.
MÝLYONLAR KÝRALIK KASALARDA
FETÖ'nün emniyetteki mali yapýlanmasýnýn iki ana ayaðý var. Birincisi emniyetteki FETÖ üyelerinden toplanan paralar, diðeri sivil kaynaktan yani dýþarýdan gelen paralardýr.
17-25 Aralýk sonrasýnda Gülen'in talimatýyla yeni gelir elde edebilmek için bir kez her örgüt üyesinden çeyrek altýn, iki defa kurban, bir defa da fitre organizasyonu yapýlarak 18 milyon lira para toplandý. Bu para 15 Temmuz'a kadar örgütün gelir gider bilançosundaki eksik için kullanýldý.
2015'in ilk çeyreðinde 6 kez Türkiye Emniyet Ýmamý Hamza Sevinç'in bilgisi dâhilinde 6 milyon dolar sivil yapýlanmadan destek olarak alýndý. Bu paranýn 2.5 milyon dolarý ilk alýndýðýnda Ercan Ayla adýna açýlan banka kasasýnda bir yýl kaldý. Paranýn geri kalan kýsmý ise Nedim ve Ýrfan kod adlý Nevzat Balkaya ve ismini 'Osman' olarak bildiðim bir esnaf tarafýndan yine bankalardaki kiralýk kasalarda saklandý. Bu paranýn 3.5 milyon dolarý Aðustos 2016- Mart 2017 arasýnda kullanýldý.
Þu an FETÖ emniyet organizasyonun 2.5 milyon dolar parasý bulunmaktadýr. Bu paranýn bir kýsmý Ankara'da Kemal Özkan isimli þahsa ait bir bankanýn kiralýk kasasýnda, diðer kýsmý Kocaeli/Gölcük'te kiralýk bir banka kasasýnda bulunmaktadýr.
Türkiye Emniyet imamý mali sekreteri, Büyük Bölge temsilcilikleri mali sekreterlerinden gelen parayý toplayarak kasaya koyar. Bu para bir ofisteki kiralýk kasada saklanýr.
Türkiye Emniyet Ýmamýnýn genel sekreteri toplamýþ olduðu paradan dýþarýda FETÖ'nün toplumun yönlendirilmesi için kullandýðý organlara ödemeler yapar. Sabit giderler diye adlandýrýlan bu ödemeler arasýnda 17-25 Aralýk'ta ihraç olan polislere ödenen eþdeðer maaþlar, Nokta dergisi, Aktif Haber sitesi, Uluslararasý Hukuk Derneði, için ödenen paralar, FETÖ'nün MÝT Müsteþarlýðýndaki mahrem yapýlanmasý için Dr. Selman Bey kod adlý imam adýna ödenen maaþ gibi ödemeler bulunur.
EMNÝYET MAHREMÝNE AYLIK 200 BÝN DOLAR
Gizli tanýk 'Garson' ifadesinde ayrýca mahrem imamlara yönelik Aralýk 2016'dan beri FETÖ tarafýndan daðýtýlan güncel maaþlarýn detaylarýný da verdi. 15 Temmuz darbe giriþiminden sonra bile para akýþý devam eden mahrem imamlara örgütün tahsis ettiði miktarlardan örnekler þöyle:
Kontrolü Türkiye Emniyet imamýna baðlý olan emniyet mahrem hizmetler birimi için aylýk 200 bin dolar.
Kara Kuvvetleri Komutanlýðý mahrem hizmetler birim sorumlusu Tarýk kod adlý imam adýna aylýk 167 bin dolar.
Bürokratlara yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusu Yavuz kod adlý imam adýna aylýk 167 bin dolar.
Adliyeye yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusu Faruk kod adlý imam adýna aylýk 167 bin dolar.
Akademisyenlere yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusu Burak kod adlý imam adýna aylýk 58 bin 600 dolar.
Adil Öksüz'ün yerine Hava Kuvvetleri Komutanlýðý birim sorumlusu olan 'Bülent' kod adlý imam adýna aylýk 28 bin 300 dolar.
MÝT'e yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusu Ahmet kod adlý imam adýna aylýk 22 bin 500 dolar.
ÝÞTE BYLOCK GERÇEÐÝ
Gizli tanýk 'Garson', 'ByLock' kullanýmýyla ilgili de bilgi verdi. Ýþte detaylar:
ByLock 17-25 Aralýk sürecinden sonra talimatla 2016 baþlarýna kadar kullanýlmaya baþlandý. Baþlangýçta müdür seviyesinde kullanýldý. Sonrasýnda öðrencilere (amir-memurlar) daðýtýmý yapýldý ve yaygýnlaþtý. ByLock'tan sonra Eagle tavsiye edildi.
ByLock kurmak istemeyen FETÖ'cü polislerle 'CoverMe, Kakao' gibi rahatlýkla bulunup indirilebilecek programlar üzerinden irtibat kuruldu.
Bluetooth'la birbirlerine APK uzantýlý kurulum dosyasýný göndererek ByLock'çu sayýsý artýrýldý. Daha sonra güvenlik zafiyeti doðar endiþesiyle Google Play Store üzerinden program indirme modülü kapattýrýldý. (Sabah)