FETÖ'de 'Baþa kim geçecek?' kavgasý! Ýç çekiþmeler artýk göz önünde yaþanmaya baþladý
ABONE OL

Terör örgütü elebaþý Fetullah Gülen'in öldüðü haberinin duyulmasý ile örgüt içinde var olan kavgalar artýk göz önünde yaþanmaya baþladý. Örgütün sahip olduðu güç ve parayý yönetmek isteyenler alttan alta kavga ediyor. F. Gülen'den sonra baþa geçme kavgasýnda öne Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz çýkýyor.

FETÖ'DE ELEBAÞI GÜLEN'ÝN YERÝNE GEÇME KAVGASI TIRMANIYOR

Fetullahçý Terör Örgütü (FETÖ) elebaþý Fetullah Gülen'in ölümünün ardýndan örgütün ABD ayaðýnýn baþýndaki Mustafa Özcan ile Avrupa yapýlanmasýný yöneten Abdullah Aymaz arasýndaki kavga hýz kazanýrken, diðer isimler de bu iki taraf arasýnda safýný belirledi.

Güvenlik kaynaklarýndan alýnan bilgiye göre, FETÖ'nün yeni elebaþý olma konusunda Özcan ve Aymaz'ýn isimleri ön plana çýkýyor.

FETÖ'nün ABD ayaðýný yöneten Özcan, Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliðinde yanýnda yer alan bir isim olmasýnýn yaný sýra örgütün parasýný da Cevdet Türkyolu ile kontrol eden isim durumunda. Özcan ve Türkyolu, ölümüne kadar Gülen'in tüm iþlerini idare etti.

Örgütte Özcan'ý destekleyenler arasýnda Türkyolu, "kasa" olarak bilinen Ýsmet Aksoy, Özcan'ýn Kaynak Holding'i devrettiði Naci Tosun, Muhammed Çetin, Zaman gazetesi eski Genel Yayýn Yönetmeni ve sözde yeni ahi heyeti mensubu Ekrem Dumanlý ve Türkyolu'nun bacanaðý Adem Kalaç yer alýyor.

Özcan'a yakýnlýðýyla bilinen bu isimlerin tamamý FETÖ'nün yeni sözde Ýcra Heyeti'ne seçildi. Ayný zamanda Özcan'ýn sevk ve idare ettiði birimler, heyetin þekillenmesinde büyük önem oluþturuyor.

AYMAZ'I DESTEKLEYENLER

FETÖ'nün Almanya ayaðýný yöneten ve örgütte yeni elebaþý olmak isteyen Aymaz da Avrupa bölgesinin en güçlü isimlerinden. Yeni sözde Ýcra Heyeti'ne seçilenler arasýnda Aymaz da yer alýyor.

Aymaz'ý destekleyenler arasýnda Mustafa Yeþil, Ali Ursavaþ, Talip Büyük, Ýsmail Cingöz, Hüseyin Karakuþ ve Bilal Karaduman yer alýyor. Örgütün yeni sözde Ýcra Heyeti'nde bu isimlerden yalnýzca Talip Büyük bulunuyor.

Sözde Ýcra Heyeti'ne seçilen Büyük'ün Ýngiltere'de örgütün parasý ile fon ve emlak piyasasýnda çalýþtýðý biliniyor. Karakuþ Almanya ve Karaduman da Ýngiltere imamý olarak görev alýyor.

Örgütün güncel sözde Ýcra Heyeti'nde bulunan diðer isimler ise Barbaros Kocakurt, Þerif Ali Tekalan ve Mehmet Yavuzlar.

ÖRGÜTÜN MUSTAFA ÖZCAN TARAFI

Mustafa Özcan, ABD ayaðýný yöneten, terör örgütü elebaþý F. Gülen'in Pensilvanya'daki çiftlikte hep yanýnda olan bir isim. Örgütün parasýnýn kontrolü de M. Özcan ile birlikte "Uzun Cevdet" lakaplý Cevdet Türkyolu'nda. Gülen'i ölene kadar bu iki isim kontrol etti.

Örgütte M. Özcan'ý destekleyenler arasýnda C. Türkyolu'nun yaný sýra Ýsmet Aksoy, Naci Tosun, Muhammed Çetin, Ekrem Dumanlý ve Adem Kalaç da yer alýyor. Hepsi de örgütteki rahatlarýnýn bozulmasýndan korkuyor.

Bu isimlerin kiþilik özellikleri:

- M. Özcan; tam bir misyon adamý. Çarkýn dönmesi için her türlü tavizi verir, yeter ki iþleyiþ bozulmasýn. Örgüt içinde etki alaný geniþ. "Hizmet için gerekirse þeytanla bile istiþare ederim" demiþliði vardýr.

- Ý. Aksoy; örgütün kasasý olarak biliniyor. Para konularýnda hassasiyeti ile meþhur.

- N. Tosun; M. Özcan'ýn Kaynak Holdingi devrettiði isim. Örgütten tek baþýna bir etki saðlayamýyor, bu nedenle mevcut sistemi desteklemeyi tercih ediyor.

- M. Çetin; M. Özcan'ýn etkisi ile bir dönem siyasete merak saldý. Þahin görüþleri olan biri, güç ve kudret sahibi olmaktan hoþlanýyor. M. Özcan ve E. Dumanlý ile yakýn iliþkileri var.

- A. Kalaç; "Uzun Cevdet" lakaplý C. Türkyolu'nun bacanaðý, damatlar içinde en büyük güce sahip olan kiþi.

M. Özcan'ý destekleyen isimlerden bir diðeri de Zaman gazetesi eski Genel Yayýn Yönetmeni Ekrem Dumanlý. E. Dumanlý, örgütün yeni ahi heyeti içinde yer alýyor.

M. Özcan'a yakýn bu isimlerin tamamý FETÖ'nün yeni Ýcra Heyeti'ne seçilmiþ isimler, yani örgüt için karar alma mekanizmasýnda çoðunluðu oluþturuyorlar.

ÖRGÜTÜN ABDULLAH AYMAZ TARAFI

Örgütte liderliðe gelmek isteyen bir diðer isim olan A. Aymaz da örgütün Almanya ayaðýný yönetiyor. A. Aymaz için örgütün Avrupa tarafýnýn en güçlü isimlerinden denebilir.

A. Aymaz'ý destekleyen grupta ise Mustafa Yeþik, Ali Ursavaþ, Talip Büyük, Ýsmail Cingöz, Hüseyin Karakuþ ve Bilal Karamuna yer alýyor. Bu isimlerden yalnýzca biri örgütün yeni Ýcra Heyeti'nde yer alýyor, o da T. Büyük.

Bu isimlerin kiþilik özellikleri:

- A. Aymaz; yüksek egolu, kulis konusunda uzman, herkese farklý konuþabilen birisi. Net olmayýþý ve paranoyak mizacý onun zayýf yönünü gösteriyor.

- M. Yeþil; Tabanda kredisi düþük, hýrslý ve kural tanýmaz olarak biliniyor.

- A. Ursavaþ; M.Yeþil ile birlikte Ýcra Heyeti dýþýnda kaldý. 2015 sürecindeki atamalarda oynadýðý rol nedeniyle çok eleþtirildi.

- T. Büyük; M. YEÞÝL ile çok yakýn bir iliþkiye sahip. Ýngiltere'de örgütün parasýný fon ve emlak piyasasýnda çalýþtýrdýðý biliniyor.

- H. Karakuþ; Almanya imamý. A. Aymaz'ýn has adamlarýndan biri.

- B. Karaduman; Birleþik Krallýk imamý. M. Yeþil ile çok yakýn.

Tüm bunlarýn yaný sýra mahrem birimler örgütün önemli bir unsurunu oluþturuyor. M. Özcan'ýn sevk ve idare ettiði birimler, heyetin þekillenmesinde büyük önem oluþturuyor.

Kazým Güleçyüz gözaltýna alýndý!

Örgüt çiftliðinde hareketli dakikalar

FETÖ elebaþý Gülen'in Ýstanbul'daki sicili kabarýk

  • FETÖ kavgalarý
  • Gülen ölümü
  • Vatansýz hain