FETÖ'de miras kavgasý baþladý! Gülen'in cesedini kaçýrmayý planlýyorlar
ABONE OL

FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in saðlýk durumunun aðýr seyrettiði, akýl saðlýðýnýn yerinde olmadýðý biliniyordu. "Uzun Cevdet" lakaplý kara kutusu olan Cevdet Türkyolu'nun, örgüte para yardýmlarýnýn kesilmemesi için teröristbaþý Gülen saðlýklý gibi görünmesi adýna ilaç verdiði, örgütteki daðýlmayý engellemek adýna daha önce çekilen videolarý yeniymiþ gibi yayýnlandýðý ortaya çýkmýþtý. Hatta Türkyolu, hem Gülen'i hem de örgütün parasýný kendine göre yönetebilmek için örgüt elebaþýný Pensilvanya'daki çiftlikten kaçýrýp, damadýnýn evine götürmüþtü.

FETÖ'DE "CENAZE KAÇIRILABÝLÝR" KAVGASI

Örgüt elebaþý Gülen'in ölümü heyet içindeki mücadeleyi ateþe çevirdi. Örgüt liderinin nereye gömüleceði, namazý kimin kýldýracaðý ve cenazeye kimlerin katýlacaðý tartýþma konusu oldu.

Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini istiyor ancak heyetin yaþlýlarý Avrupa'dan geleceklerin beklenmesi taraftarý. Türkyolu'nun, bu yüzden göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçýracaðý yönünde haberler de ortaya atýldý.

Örgüt içinde Gülen'i, Said Nursi gibi bir havaya sokmak isteyenler çoðunlukta. Mezarýn bilinmemesi konusunda örgüt içinde ortak bir karar var. Cenazenin çok az sayýda insanýn katýlýmý ile kýlýnýp, son ikamet ettiði Türkyolu'nun damadýnýn evinin arazisi içindeki ormanlýk alanda defnedilmesi planlanýyor. Bu þekilde mezarýn güvende olacaðý düþünülüyor ancak Türkyolu'nun cenazeyi kaçýrma ihtimalinin olmasý da örgütün diðer güç odaklarýný endiþeye sevk ediyor.

GÜLEN ÖLDÜ, KAVGA BAÞLADI

Örgüt içinde meydana gelen bölünmeler çok uzun zamandýr biliniyordu. Gülen ölünce kimin baþa geçeceði, örgütün sahip olduðu parayý kimin yöneteceði ile ilgili büyük kavgalar yaþandýðý ortaya çýkmýþtý.

Elebaþý Gülen'in ölmesi ile gücü elinde tutmaya çalýþan Türkyolu aslýnda heyet içindeki yaþlýlar tarafýndan istenmiyor. Kontrolsüz bir þekilde zenginleþtiði görülen Türkyolu'nun etkisizleþtirilmesi için örgüt içinde kulisler yapýlmaya baþlandý bile.

Örgüt servetinin büyüklüðü örgüt içindeki üst kademelerin gözünü döndürmüþ durumda. Üst kademelerde yer alan isimler paranýn kontrolünü eline geçirmek istiyor. Ancak, paranýn büyük bölümünün kontrolü, Gülen'in saðlýk durumunun kötüye gitmesi ile onu kontrolü altýna alan Türkyolu'nda. Türkyolu, parayý kendi hiziplerini kontrol altýnda tutabilmek için kullanýyor.

Örgütün yönetim kadrosundaki diðer isimler de Türkyolu'nun paranýn kontrolünü elinde tuttuðunun farkýnda ve bundan þikâyetçi. Örgütün Avrupa ayaðýný yöneten Abdullah Aymaz'ýn, ABD ayaðýný yöneten Türkyolu ve yanýndaki Mustafa Özcan'ýn etkisini kýrmak için yoðun bir çaba sarf ettiði biliniyor. Aymaz, gerekirse "Avrupa ayaðý olarak örgütten ayrýlma" bahanesi ile ABD tarafýný tehdit ediyor. Örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasýnda suikastlara kadar varacak sert kavgalar bekleniyor.

Örgüt içinde yer alan Mustafa Yeþil, Ali Ursavaþ, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve Ýsmail Cizgöz, Aymaz ile hareket ediyor.

Bu isimlere karþýlýk Zaman gazetesi eski Genel Yayýn Yönetmeni Ekrem Dumanlý, Ýsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin de Türkyolu ve M. Özcan ile hareket ediyor.

Örgüt içindeki bu ayrýþmanýn Avrupa ve ABD ayrýþmasý olarak gerçekleþeceði, Afrika ülkelerindeki faaliyetlerin Avrupa etkisinde kalacaðý, Asya ülkelerindeki faaliyetlerin ise ABD tarafýndan kontrol edilmesi bekleniyor.

  • FETÖ
  • Gülen
  • terör örgütü