FETÖ'nün ''kadýn'' yapýlanmasý çökertildi
ABONE OL

FETÖ ile mücadele aralýksýz devam ediyor.

Terör örgütünün yeniden yapýlanma çabalarý, güvenlik güçlerinin aralýksýz takibiyle engelleniyor ya da çökertiliyor. Þüpheliler hem teknik hem de fiziki olarak saniye saniye izleniyor.

Bu kez Ýstanbul'da örgütün para transferi güvenlik güçleri tarafýndan görüntülendi.

TRT Haber'in yayýnladýðý görüntülere göre, kalabalýk alanda buluþan FETÖ'cülerin kýsa süre konuþtuðu, ardýndan biri tarafýndan diðerine poþet içerisinde para verdiði görülüyor. Görüntülerdeki 2 kiþi gözaltýna alýndý.

Emniyet birimleri paranýn örgüt evlerinin kirasý için el deðiþtirdiðini belirledi.

Yeniden yapýlanma amacýyla evler kiralandý. Kiralar ise örgüt yönetici yardýmcýlarý vasýtasýyla kamuya açýk alanlarda gizlice ev sorumlularýna teslim edildi.10 saniyelik bir sarýlma ile para dolu poþetin teslim edilmesi ise örgütün gizliliðe verdiði önemi gösteriyordu.

SORUÞTURMA DERÝNLEÞTÝRÝLDÝ

MÝT ve Ýstanbul Kaçakçýlýk Þubesinin operasyonu ile 38 þüpheli gözaltýna alýndý. Böylece Fetullahçý terör örgütünün Ýstanbul'daki güncel kadýn yapýlanmasý çökertildi.

FETÖ'nün Ýstanbul'daki kadýn sorumlusunun Almanya'da yaþadýðý tahmin edilen firari Örgüt Yöneticisi Tuðba K. olduðu tespit edildi.

Örgütteki kod isminin de Ezgi olduðu belirlendi. Tuðba K.'nýn, Ýstanbul'daki sözde FETÖ kadýn yapýlanmasýný üst düzey terör örgütü yöneticisi olan 4 kiþiyle birlikte yönettiði anlaþýldý.

ÖNEMLÝ DETAYLARA ULAÞILDI

Güvenlik güçleri örgütün Kadýn yapýlanmasýna iliþkin önemli detaylara da ulaþtý. Buna göre, örgüt evlerinde kalanlarýn ortak özelliði hepsinin Ýstanbul'da yaþadýðý farklý bir evi daha bulunuyor.

Örgüt üyelerinin internet mesajlaþma uygulamalarý üzerinden yazýþtýðý ve tamamýnýn 18 yaþýn üzerinde olduðu kaydedildi.

Örgüt üyelerine yakalanmalarý durumunda hangi ifade vereceðinin de öðretildiði anlaþýldý.

Gözaltýna alýnan 38 þüpheliden 28'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Baskýnlarda þüphelilerin yaný sýra kandýrýlarak örgüt evlerine götürülen 14 çocuk bulunduðu da belirlendi.

Çocuklarýn pedagog eþliðinde bilgisine baþvuruldu. Çocuklar örgüt evlerinde yaþadýklarýný ayrýntýlarýyla anlattý. Evlerde örgütsel propaganda yapýldýðýný paylaþtýlar.