Filistin'in sesi Türkiye'de pazar günü binlerce kiþi tek yürek olacak
ABONE OL

Anadolu Sivil Toplum Kuruluþlarý Platformu bünyesinde kurulan Filistin dayanýþma platformlarýnýn organizasyonuyla 60'tan fazla þehirde düzenlenecek yürüyüþlerde, Ýsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldýrýlarý nedeniyle Filistin'de yaþanan insanlýk dramýna dikkat çekilecek.

Gazze'ye destek içeren döviz ve pankartlarýn yaný sýra Türk ve Filistin bayraklarýnýn taþýnacaðý eylemlere, çeþitli meslek gruplarý destek verecek.

"FÝLÝSTÝN'DEKÝ VAHÞETE ORTAK OLANLARI ÝFÞA ETMEK ÝÇÝN MEYDANLARDA OLACAÐIZ"

Anadolu Sivil Toplum Kuruluþlarý Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoðlu, AA muhabirine, Ýsrail'in 1948'de Filistin'de baþlattýðý saldýrýlarýný 7 Ekim 2023'te daha da artýrarak farklý bir noktaya taþýdýðýný söyledi.

Ýsrail'in saldýrýlarýný artýrmasýnýn nedeninin, ABD, Ýngiltere ve Avrupa Birliði'nden aldýðý destek olduðunu belirten Mahitapoðlu, Ýsrail'in saldýrýlarýný Gazze ile sýnýrlý tutmadýðýný, Lübnan, Suriye, Yemen ve Ýran'a kadar götürdüðünü ifade etti.

Ankara baþta olmak üzere, 8 Ekim 2023'ten bu yana birçok þehirde Filistin dayanýþma platformlarý kurarak Ýsrail ile destekçilerine karþý eylem ve protestolar gerçekleþtirdiklerini dile getiren Mahitapoðlu, "7 Ekim'in yýl dönümü. Bundan dolayý da Türkiye genelinde sivil toplum kuruluþlarý olarak hem Filistin'e destek hem soykýrýma itiraz hem de Amerika baþta olmak üzere Ýngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan ve tüm bu vahþete ortak olanlarý ifþa etmek için meydanlarda olacaðýz." dedi.

"81 ÝLÝ KUÞATACAK EYLEMLER ÝÇÝN ÇALIÞMALARIMIZ DEVAM EDÝYOR"

Mahitapoðlu, "Tüm Anadolu þehirlerinde 6 Ekim için Filistin'e destek yürüyüþleri kararý alýndý. Þu anda Anadolu Filistin Dayanýþma Platformu olarak netleþen 60 ilimiz var. 81 ili kuþatacak eylemler için çalýþmalarýmýz devam ediyor. Ýnþallah 6 Ekim'de 81 ilde Filistin'e destek, Ýsrail ve destekçilerine lanet protestolarý, yürüyüþleri, mitinglerini yapacaðýz." ifadelerini kullandý.

Türkiye'deki herkesi yürüyüþlere katýlmaya davet eden Mahitapoðlu, þöyle konuþtu:

"Bu kadar soykýrým ve yýkýma raðmen iþgalci Ýsrail'in kendi savunma hakkýnýn olduðunu iddia eden emperyalist zihniyete karþý tüm Anadolu insanýn bir milli mücadele ruhuyla harekete geçerek, önümüzdeki dönem muhtemelen kapýmýza dayanacak bu sürece hazýrlýklý olmamýz lazým. Tüm dünyaya, vicdan sahibi insanlara çaðrýda bulunuyoruz. Diyoruz ki eylemlere katýlýn, meydanlara inin ve siyonist Ýsrail'i destekleyen firmalarýn ürünlerini boykot edin."

"ANKARA'DAKÝ YÜRÜYÜÞE 1 MÝLYONA YAKIN KATILIM BEKLÝYORUZ"

Mahitapoðlu, Ankara Filistin Dayanýþma Platformuna (ANFÝDAP) mensup sivil toplum kuruluþlarýnca 6 Ekim saat 13.30'da baþkentte düzenlenecek yürüyüþün, Kurtuluþ Parký'ndan Anadolu Meydaný'na kadar süreceðini bildirdi.

Ankara'daki STK'ler olarak Türkiye ve dünyaya mesaj vereceklerini belirten Mahitapoðlu, "1 milyona yakýn katýlým bekliyoruz. Toplumun bütün kesimlerine, tüm siyasi partilere, derneklere, sendikalara ulaþabildiðimiz kadar ulaþtýk. Bu anlamda çok ciddi geri dönüþler aldýk. Burada Anadolu toplumunun ortak bir paydasýný oluþturmaya çalýþýyoruz. Alevi derneklerimiz, cumhuriyetçi kadýnlarýmýz, tarikat mensuplarýmýz yürüyüþümüze gelecek. Artýk bu bir insanlýk meselesi. Vicdaný olan bütün insanlarý ailecek bu yürüyüþe davet ediyoruz." açýklamasýný yaptý.

ANFÝDAP bünyesinde Ankara'dan yaklaþýk 40 sivil toplum kuruluþu bulunduðunu dile getiren Mahitapoðlu, þimdiye kadar 400'den fazla Filistin'e destek eylemi gerçekleþtirdiklerini kaydetti.

Ýstanbul'daki STK'lar Ýsrail'in saldýrýlarýnýn yýl dönümünde Filistin'e destek için miting yapacak

Eygi soruþturmasýnda yeni geliþme

Filistin Devlet Baþkaný Abbas'tan Gazze için uluslararasý çaðrý