Film gibi kayýp hikayesi! 32 yýldýr kýzýný arýyor: Ömrüm yettiðince arayacaðým
ABONE OL

1992 yýlýnda Van'ýn Tuþba ilçesine baðlý Yeþilsu köyünde çalýþmaya gittiðinde annesiyle kalan kýzý Bahar Ateþ'in evlerinin yakýnýnda bulunan Van Gölü'ne baðlý Amik Plajý'nda kaybolduðunu söyleyen Kazým Ateþ, sosyal medyada 32 yýl önce kaybolan kýzýnýn fotoðraflarýný paylaþarak insanlardan yardým istiyor. Kýzýnýn kaybolmasýnýn ardýndan defalarca kez yetkili kurumlara baþvurduðunu belirten Ateþ, DHA'ya konuþtu. 11 senedir Antalya'da yaþayan Kazým Ateþ, kýzýný hatýrlattýðý için Van'a gitmediðini dile getirdi.

'ÖMRÜM YETTÝÐÝ KADAR ONU ARAMAYA DEVAM EDECEÐÝM'

32 yýldýr kýzýný arayan Kazým Ateþ, "Van'dan Antalya'ya 2013 yýlýnda geldim. Van'da 1992'de benim bir kýz çocuðum kayboldu. 1988 doðumlu Bahar Ateþ, çok aradým bulamadým. Bugüne kadar da arýyorum, halen daha arýyorum. Ben çalýþmaya baþka köye gitmiþtim, buðday biçmeye. Arkadaþlar geldiler benim peþimden 'senin kýzýn kaybolmuþ' dediler. Ben köye geldim, annesine dedim ne olmuþ, dedi vallahi eline ekmek verdim yola çýkmýþ. Bizim köyde Van Gölü'nün sahilinde bulunuyordu. Gezmeye gelenler çok oluyordu oraya. Ondan dolayý bilmiyorum artýk. Kimin götürdüðünü bilemiyorum. O gün bugündür ben kýzýmý arýyorum. Nerede sokakta bir çocuk görsem, nerede bir bayan görsem hemen dikkatlice bakýyorum benim çocuklarýma benziyor mu diye. Ondan dolayý bulamadým çocuðu, halen daha arýyorum. O zaman her yere baþvurdum, her yere. Askeriyeye baþvurdum, emniyet müdürlüðüne fotoðrafýný verdim. Her yere baþvurdum. Hiç kimse bana geri dönmedi. Halen daha kýzýmýn yaþadýðýna inanýyorum, benim kalbimde yaþýyor. Ömrüm yettiði kadar onu aramaya devam edeceðim" dedi.

'1 SENE ÖNCE KAYBOLACAÐI ÝÇÝME DOÐMUÞTU'

Kazým Ateþ "Dokuzuncu ayýn 11'i idi. Yaz ayýydý, havalar sýcaktý. Van Gölü'nü gezmeye gelenler de oluyordu. Ben de baþka köye çalýþmaya gitmiþtim. 1 sene önce o çocuðun kaybolacaðý benim içime doðmuþtu. Anneme de demiþtim bu çocuk bu köyde yaþamaz, ne biliyorsun dedi. 1 sene sonra geldim, Bahar kaybolmuþ. Benim içime doðmuþtu, o çocuðun kaybolacaðý. O gün bugündür ben arýyorum. Çok aradým, ne hacý býraktým ne hoca býraktým ne devlet býraktým. Hiçbir yer býrakmadým. Halen daha sokaklarda bir insan görsem, hemen bakýyorum benim çocuklarýma benziyor mu diye. Þu anda Antalya'dayým. Annesi de Van'da, þeker hastasý oldu bu yüzden. Kýz kaybolduðu için üzüntüden þeker hastasý oldu. Belki de fazla yaþamaz. 10 gün önce Van'dan geri döndüm. Ben yine gideceðim buradan. Ayný bu saat gibi hatýrlýyorum. Çocuðu hatýrlýyorum gözüme geliyor. Benim çarem o. Baþka da bir çarem yok benim. Halen umutluyum, Allah'tan umut kesilmez. Ýnþallah bir gün bulunur" diye konuþtu.