Tanýnmamak için bakýn ne yapmýþ? Firari FETÖ'cü Zafer Yýldýz yakalandý
ABONE OL

Ýstanbul'da yakalanan ve "FETÖ üyesi olmak" suçundan hüküm giyen eski Ardahan Cumhuriyet Baþsavcýsý Zafer Yýldýz cezaevine gönderildi.

FETÖ þüphelilerinin yakalanmasýna yönelik çalýþma yapan Ýstanbul Terörle Mücadele Þube Müdürlüðü ekipleri, örgüt üyeliðinden hakkýnda aranma kaydý ve 7 yýl 6 ay kesinleþmiþ hapis cezasý bulunan Zafer Yýldýz'ýn Baðcýlar'da olduðunu tespit etti.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, Yýldýz'ý yakaladý.

Polislerce adliyeye sevk edilen þüpheli, adli makamlardaki iþlemlerinin ardýndan cezaevine gönderildi.

HÜCRE EVÝNDE SAKLANDIÐI TESPÝT EDÝLDÝ

Alýnan bilgiye göre, Ýstanbul Ýl Emniyet Müdürlüðü Ýstihbarat Þube Müdürlüðü ekipleri, Ardahan Cumhuriyet Baþsavcýlýðý yaptýðý dönemde FETÖ/PDY üyeliði nedeniyle KHK ile ihraç edilen örgüt üyesi savcý Zafer Yýldýz'ýn Ýstanbul'da olduðu istihbaratýný aldý. Ýstihbarat Þubeye baðlý ekiplerin yaptýðý çalýþma yöntemi ile Hakkýnda 7 yýl 6 ay kesinleþmiþ hapis cezasý bulunan örgüt üyesi savcýnýn Baðcýlar'da FETÖ üyelerince 'gaybubet' diye adlandýrýlan bir hücre evinde saklandýðý tespit edildi.

KILIKTAN KILIÐA GÝRMÝÞ

Kýlýktan kýlýða giren firari örgüt üyesinin kolluk kuvvetlerinden sýyrýlmak için üzerinde kimlik bulundurmadýðý anlaþýldý. Yapýlan teknik ve fiziki takibin sonunda eldeki bilgiler TEM Þube Müdürlüðü'ne aktarýldý. Söz konusu adresi takibe alan terör polisi, geçmiþ dönemde Ardahan Cumhuriyet Baþsavcýsý olarak görev yapan ve FETÖ/PDY üyeliðinden dolayý 667 Sayýlý KHK ile ihraç edilen Yýldýz'ýn yakalanmasý için operasyon düzenlendi. Hücre evine yapýlan baskýnda, örgüt mensubu savcý Zafer Yýldýz, yakalanarak gözaltýna alýndý. Zanlýnýn üzerinden kimlik çýkmadýðý öðrenildi.

  • FETÖ operasyon
  • Zafer Yýldýz tutuklandý
  • Bahçelievler operasyonu