Fransýz çift, 38 yýldýr karavanla Türkiye'ye geliyor: Burasý bizim ikinci evimiz
ABONE OL

Fransa'nýn baþkenti Lyon'da yaþayan emekli makine mühendisi Alain Ganther ile eþi emekli öðretmen Lyliane Ganther, ilk kez 1983 yýlýnda Türkiye'ye geldi. O yýl hayran olduklarý Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarýnýn bulunduðu Anýtkabir'i ziyaret ederek, saygý duruþunda bulunan Fransýz çift, her yýl aralýksýz þekilde Türkiye'ye gelmeyi sürdürdü. Tüm gezilerini karavanla yapan ve Türkiye'nin neredeyse tamamýný gezen çift, Covid-19 salgýný nedeniyle geçen yýl Türkiye'ye gelemedi. Bu yýl ise Lyon'dan Türkiye'ye gelmek için yeniden yola çýkan çift, üç gün içinde karavanla Edirne'ye ulaþtý. 49 yýllýk evli olan Fransýz çift, Türkiye'ye 38, Demre'ye ise 28'inci gezilerini gerçekleþtirdi.

'DEMRE'YE 28 KEZ, TÜRKÝYE'YE 38 KEZ GELDÝK'

Alain Ganther, "Ýlk kez 1983 yýlýnda karavanla Türkiye'ye geldim. Ýstanbul, Ankara ve Kapadokya'yý gezdim. Hayran olduðumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarýný ziyaret ettik. Saygý duruþunda bulunduk. Türkiye'yi ve Türk insanýný çok sevdik. Biz Asya, Avrupa, Kuzey Afrika ve Amerika kýtalarýnda 60 ülke gezdik. Türkiye'yi ve Türk insanýný tanýyýnca her yýl Türkiye'ye gelmeye karar verdik. Geçen yýl gelemediðimiz için Türkiye'yi çok özlemiþtik. 22 Haziran günü yaþadýðýmýz Fransa'nýn Lyon þehrinden yola çýktýk. Türkiye özlemi o kadar aðýrdý ki üç günde Edirne'ye geldik. Çanakkale üzerinden Balýkesir, Ýzmir, Aydýn ve Muðla'yý geçerek üç gün sonra Demre'deki yerimize geldik. Demre'ye 28 kez, Türkiye'ye 38 kez geldik" dedi.

'TÜRKÝYE'NÝN HER YERÝNÝ, 81 ÝLÝNÝ GEZDÝK'

Demre'ye ilk geldikleri yýl Sülüklü Plajý'na karavanlarýný park ettiklerini anlatan Alain Ganther, "Bir akþam üstü idi. Karavanýmýzý koyduk. Denize doðru baktýk. Kendi kendimize 'Herhalde cennete geldik' dedik. 28 yýldýr ayný yere, ayný noktaya koyuyoruz. Burada akrabamýz gibi dostlar edindik. Demreli Serkan Kocakaya bizim için bir oðul, bir kardeþ oldu. Türkiye ve Demre'de önce insanlarý tanýdýk. Dostluklar kurduk. Burasý bizim ikinci evimiz oldu. Lyon'dan yola çýkarken kendimizi evimize, ailemize geliyor hissediyoruz. Türkiye'nin her yerini, 81 ilini gezdik. Anadolu'nun her yerinde ilginç anýlar biriktirdik. Bu ülkenin insaný her yerde size candan, içten, doðal bir tavýrla yaklaþýyor. Size karþýlýksýz yardým ediyor. Karþýlaþtýðýnýz her sorunda size yardýma koþuyorlar. Dört kýtada gezdiðimiz 60 ülkenin hiçbirinde bunu görmedik. Burada çiçeklerimiz var. Onlarý dostlarýmýza býrakýyoruz. Gelince karavanýmýzýn önüne getiriyoruz. Çiçeklerimiz sanki bizi bekliyorlar" diye konuþtu.

'50'NCÝ EVLÝLÝK YIL DÖNÜMÜMÜZÜ TÜRK DOSTLARIMIZLA KUTLAYACAÐIZ'

Türkiye gezileri sýrasýnda Erzurum'dayken bir aracýn yolda kaldýðýný gördüðünü ve durup yardým etmek istediðini kaydeden Alain Ganther, þöyle devam etti:

"Makine mühendisi olduðumu anlatmaya, aracý kontrol etmek istediðimi anlatmaya çalýþtým. Aracýn tamirini yaptým. Çok þýk giyinmiþ iki insandý. Bizi ilçeye davet ettiler ýsrarla. Biz de gittik. Bir tercüman bulundu. Birisi ilçenin belediye baþkaný, birisi de cumhuriyet baþsavcýsý. Bizi iki gün býrakmadýlar. Ýþte böyle insanlar bizi buraya çekiyor. Dünyanýn neresine gidersek gidelim. Kalbimiz hep Türkiye'de. 38 yýldýr Türkiye'nin, 28 yýldýr Demre'nin fotoðraflarýný çekerek, bir arþiv oluþturduk. 49 yýllýk evliyiz. Gelecek yýl 22 Temmuz günü 50'nci evlilik yýl dönümümüzü Demre'de Sülüklü Plajý'nda Türk dostlarýmýzla kutlayacaðýz. 28 yýldýr karavanýmýzý koyduðumuz ayný noktada kutlayacaðýz. Çünkü biz buranýn Demre'nin bir parçasýyýz. Türkiye'yi tanýdýkça Fransa'da yaþayan Türklerle daha sýký dost olduk. Biz yola çýkarken birçok Türk dostumuz Türkiye'deki evinin anahtarýný vermek istiyor. 'Gidin kalýn' diyor. Böyle insanlar dünyanýn hiçbir yerinde yok. Belki de Türkiye'nin en büyük zenginliði yardýmsever, misafirperver, candan, karþýlýksýz yardým eden bu güzel insanlarý. Hepsi ülkesinin birer gönüllü turizm elçisi. Saðlýðýmýz elverdiði sürece Türkiye'ye, Demre'ye gelmeye devam edeceðiz. Bu ülkede 38 yýldýr anýlarýmýz var"