Gaziosmanpaþa'da sahte içki faciasý: 2 ölü
ABONE OL

Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü ekipleri, 30 Eylül'de Gaziosmanpaþa Merkez Mahallesi'nde bir kiþinin sahte içki nedeniyle hastaneye kaldýrýldýðý bilgisini aldý. Yapýlan incelemelerde, zehirlenen Engin T. tedavi gördüðü hastanede bir gün sonra hayatýný kaybettiði tespit edildi. Araþtýrmalarýný derinleþtiren polis ekipleri 1 ila 9 Ekim arasýnda benzer þikayetlerle 5 kiþinin daha hastanelere baþvurduðunu belirledi.

SAHTE ÝÇKÝDEN 2 KÝÞÝ HAYATINI KAYBETTÝ

Hastanede tedavi gören Halim F. de hayatýný kaybederken, Hakan T. ve Semih K.'nin tedavileri devam ediyor. Yemliha K. ve Serdar Þ.'nin ise taburcu edildikleri öðrenildi. Olayla ilgili yapýlan operasyonda sahte içkilerin satýn alýndýðý iþ yerinin sahibi Anýl A. ve Özgür T. ise gözaltýna alýndý. "Taksirle öldürme" suçundan adliyeye sevk edilen 2 þüpheli tutuklandý. Sahte içki satýþý yapan bayinin ruhsatý olmadýðý ortaya çýktý. Bayi, Gaziosmanpaþa Belediyesi Zabýta Müdürlüðü tarafýndan mühürlendi.

"BURASI 10 GÜNDÜR KAPALI"

Olayla ilgili süreci anlatan esnaf Yahya Arslan, "Bizim komþu olarak herhangi bir þeyden haberimiz yoktu. Fakat, polis ekipleri arama yapmak için geldikleri zaman benim de ifademe baþvurdular. Sahte alkolden ölenlerin olduðunu duyduk. Burasý 10 gündür kapalý" þeklinde konuþtu.