Genel Merkez ile Ýzmir arasýnda ipler gerildi! Cemil Tugay, Ýmamoðlu'na sarýldý
ABONE OL

CHP'de birçok kez yaþanan aday tespit krizi, seçim sonrasýnda koltuk krizine dönüþtü. Bu krizlerden biri de Ýzmir'de yaþanýyor.

Göreve gelen yeni baþkanlar akrabalarýný çeþitli pozisyonlara atadýklarý gibi Genel Merkez'in istediði kiþilere görev verme konusunda ayak sürüyorlar.

CHP'li Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay, CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in Ýzmir Büyükþehir Belediye Genel Sekreterliði'ne atanmasýný istediði Aykut Erdoðdu'yu atamadý. Bunun üzerine Genel Merkez ile Ýzmir arasýnda ipler gerildi. Tugay ise çareyi mesafeli olduðu Ýmamoðlu ile arayý sýkýlaþtýrmakta buldu.

Cemil Tugay

SARAÇHANE ÝLE YAKINLAÞTI

Yeni Þafak'ýn haberine göre, Özgür Özel'in bu karara öfkelendiði belirtilirken, Tugay'ýn genel merkezle ters düþmesinin açýlmasýnýn ardýndan, mesafeli olduðu Ýstanbul Belediye (ÝBB) Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu ile arasýný düzeltmeye baþladý. Ýkilinin bu kapsamda yakýn diyalog kurduðu kaydedildi.

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in Ýzmir Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreterliði için önerdiði isim, CHP eski milletvekili ve Ümraniye Belediye Baþkan Adayý olup kazanamayan Aykut Erdoðdu'nun, Kýlýçdaroðlu ile yakýn olduðu biliniyor. Tugay'ýn Erdoðdu'yu reddetme gerekçesi ise mevcut isimden memnun olmasý þeklinde yansýtýldý.