Gerilim hattında son durum ne? Star Gazetesi Yazarı İbrahim Güneş 24 TV'ye anlattı
ABONE OL

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 18. gününe girerken Star Gazetesi Yazarı İbrahim Güneş ve 24 TV Kameramanı Gökhan Bektaş Batı Şeria'dan gerilim hattındaki son durumu atardı.

İSRAİL İŞGAL ALTINDAKİ BATI ŞERİA'DA 50 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

Batı Şeria'da İsrail'in yaptığı operasyonlarda 50'yi aşkın Filistinli'nin gözaltına alındığını bildiren Güneş, 7 ekim tarihinden bu yana Filistin Esirler Cemiyeti'nin yapığı yazılı açıklamaya göre gözaltına alınanların sayısının 1265'e ulaştığını söyledi.

BATI ŞERİA'DA TANSİYON YÜKSEK

Gazze'deki bombardıman tüm dünya tarafından yakından takip edilirken sıcak noktada yaşananları aktaran Güneş, İsrail'in kuşattığı Batı Şeria'da tansiyon yüksek olduğunu ve zaman zaman gösteriler yapıldığını ifade etti.

24 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Star Gazetesi Yazarı Güneş, gerilim hattındaki çatışmalarda gazetecilerin hedef olmaya devam ettiğine dikkati çekti. Güneş, "Hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 24'e yükseldi." dedi.

"BATI NETANYAHU'NUN YANINDA"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Tel Aviv'de Netanyahu ile görüştüğünü aktaran Güneş, "Fransa, ABD'den sonra en açık desteği veren isim. Batı cephesi topyekûn Netanyahu'nun yanında duruyor gibi görülüyor." ifadelerini kullandı.