Gezi'nin baþ provokatörleri hakkýndaki karar Kýlýçdaroðlu'nu kýzdýrdý: Büyük utançtýr
ABONE OL

Yargýtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanýklý Gezi Parký davasýnda, provokasyonun finansörü Osman Kavala'ya verilen aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis ile Türkiye Ýþçi Partisinden (TÝP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiðdem Mater Utku'ya verilen 18'er yýl hapis cezalarýný onadý.

Sosyal medya hesabýndan açýklama yapan CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, Türk yargýsýný hedef aldý.

Gezi Parký davasýnda kritik geliþme: Kavala ve Atalay'ýn cezasý onandý

KILIÇDAROÐLU: GEZÝ PARKI KARARI BÜYÜK UTANÇTIR

"Bu karar büyük bir utançtýr" diyen Kýlýçdaroðlu, "Yargýtay, bir demokrasi mücadelesi olan Gezi Parký Direniþinin, talimatla "suç" gösterilmesi utancýna ortaklýk etmiþtir." dedi.

Sözlerinin devamýnda, "Unutulmamalýdýr ki; Gezi direniþi, demokrasi tarihimizde özgürlüðü haykýran gençlerin gür sesidir." ifadelerini kullanan CHP lideri, "Bu sesi hiçbir güç kýsamaz" diye yazdý.

Ekrem Ýmamoðlu da Gezi kararýna üzüldü: Adalet arayýþýmýzý sonuna kadar sürdüreceðiz

ÝBB Baþkaný CHP'li Ekrem Ýmamoðlu da karara tepki gösterdi. X hesabýndan paylaþým yapan Ýmamoðlu, "Yol arkadaþým sevgili Tayfun Kahraman'ýn da aralarýnda bulunduðu Gezi Davasý sanýklarýna verilen cezanýn onandýðýný üzülerek öðrendim. Demokratik hukuk devleti mücadelemizi ve adalet arayýþýmýzý sonuna kadar sürdüreceðiz. Devletin dini adalettir." dedi.