Giresun'da zemini çöken fabrikada göçük altýnda kalan 3 iþçiden 2'si kurtarýldý
ABONE OL

Kentte etkili olan þiddetli yaðýþlar sonrasý Üçtepe beldesindeki bir su fabrikasýnýn depo bölümünün zemininin çökmesi sonucu Þenol Karagöz, Ali Camcý ve Þinasi Özdemir göçük altýnda kaldý.

Olay yerine sevk edilen AFAD, AKUT, Giresun Belediyesi Ýtfaiye Müdürlüðü ile jandarma ekiplerinin çalýþmasý sonucu Karagöz ve Camcý kurtarýldý.

Yaralý iþçiler, Giresun Eðitim ve Araþtýrma Hastanesinde tedavi altýna alýndý.

DSÝ'nin iþ makineleriyle çalýþmalarýna destek verdiði ekipler, göçük altýndaki Þinasi Özdemir'i (48) aramaya devam ediyor.

Vali Enver Ünlü, arama ve kurtarma çalýþmalarýnýn yürütüldüðü alanda incelemelerde bulundu.

Ünlü, burada gazetecilere, saat 21.40 sularýnda Yaðlýdere ilçesindeki su fabrikasýnda çökme ihbarý geldiðini söyledi.

Fabrikanýn iç kýsmýnda dere tarafýnda meydana gelen çökmede bir palet, iþ makinesi ve torna makinesiyle 3 iþçinin obrukta mahsur kaldýðý haberini aldýklarýný belirten Ünlü, AFAD, AKUT, UMKE ve jandarma ekiplerinin bölgeye intikal ederek ilk andan itibaren müdahale yaptýðýný aktardý.

Ünlü, yaralý kurtarýlan 2 iþçinin hastanede tedavilerinin sürdüðünü ve durumlarýnýn iyiye gittiðini ifade ederek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Diðer arkadaþýmýzý da ekiplerimiz çok büyük bir hassasiyetle çalýþarak sabah saat 7.00'ye kadar mücadele ettiler ama üzerindeki o iþ makinelerinin baskýsýnýn hafifletilmesi gerekiyordu, aksi takdirde üzücü bir haberle, üzücü bir olayla karþýlaþabiliriz diye ekiplerimiz çok büyük bir hassasiyetle çalýþtýlar. Zaten çalýþmalar çok sýnýrlý, kýsýtlý görüyorsunuz, dar bir vadideyiz. Ama þu iþ makinelerinin baskýsýndan kurtarmamýz gerekiyordu çünkü kangren veya hipotermi veya o makilerin yaptýðý baský sonucu hayati tehlikesi riski altýndaydý. Makinelerin baskýsýndan kurtulunca maalesef aþaðýda bir obruk olduðu ve daha derine doðru gittiðini arkadaþlarýmýz tahmin ediyor."

- "SAMSUN VE ANKARA'DAN EKÝPLER DE ÇALIÞMALARA KATILACAK"

Çalýþmalarýn sürdürüldüðünü aktaran Ünlü, "Takriben bölge belli, 2-2,5 metre çapýnda bir bölgede hassasiyetle çalýþýyorlar. Biraz sonra makineli çalýþmayý býrakýp artýk elle beden gücüyle kazmayla kürekle hassasiyetle çalýþacaðýz." dedi.

Ünlü, Samsun ve Ankara'dan ekiplerin de çalýþmalara katýlacaðý bilgisini vererek, "Onlarýn da desteðiyle inþallah kýsa sürede buradaki vardiya þefimizi, kardeþimizi kurtarmayý ümit ediyoruz." ifadesini kullandý.

Heyelan tehlikesinin bölgede devam ettiðinin altýný çizen Ünlü, þöyle konuþtu:

"Yaðýþ kesildi diye vatandaþlarýmýz rehavete kapýlmasýn lütfen, yaðýþlardan sonra güneþle birlikte, topraktaki kabarmayla birlikte bölgemiz heyelan bölgesi, dere kenarýndaki, özellikle dere yataklarýndaki yollarýmýzda vatandaþlarýmýzýn mümkün olduðunca seyahate çýkmamalarýný, acil durumlar haricinde yolculuktan kaçýnmalarýný rica ediyoruz. Dere aðzýnda evi olan vatandaþlarýmýzýn da dikkatli olmalarýný özellikle ben rica ediyorum. Hava açtý diye rehavete kapýlmayalým, çünkü bundan sonra da heyelanlar bekliyoruz."

  • Giresunun Yaðlýdere ilçesi
  • þiddetli yaðýþlar
  • fabrika göçüðü
  • kurtarma çalýþmalarý
  • iþçi arama
  • doðal afet
  • zemin çökmesi
  • kazý çalýþmalarý