Göreve gelir gelmez cenaze yemeðini kaldýrdý! Ýlk icraatýný afiþlerle duyurdu
ABONE OL

Asrýn felaketi olarak nitelendirilen 6 Þubat depremlerinde en çok yýkýma uðrayan Hatay'da 31 Mart 2024 Mahalli Ýdareler Seçimleri geride kaldý. Hatay'ýn Ýskenderun ilçesinde bulunan 7 bin nüfuslu Sarýseki Mahallesi'nde yaþayan 58 yaþýndaki Özcan Kaya, en yakýn rakibine 97 oy fark atarak mahallenin yeni muhtarý oldu. Muhtar Kaya, zaman kaybetmeden giriþimlere baþladý ve cenaze evinde yemek yenilmeyeceðini düþünerek mahallenin dört bir yanýný afiþlerle donattý. Muhtar Kaya'nýn 'Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür' yazýlý afiþleri mahalle sakinlerinden de tam destek aldý.

Cenaze evindeki yemek masraflarýnýn üniversite öðrencilerine burs olarak verebileceðini ifade eden Muhtar Özcan Kaya, toplumun derin yarasýna dokunmak istediðini belirterek "Toplumun reflekslerini böyle harekete geçirmek istedim. Çünkü burada ekonomik ve sosyal olarak toplumun sýkýntýlarý var. Dolayýsýyla da her cenaze evinde, klasik ve moda olmuþ gibi yemek programlarý yapýlýyor. Örneðin bir yemek programlarýnda, inanýlmaz derecede halka çok büyük külfet oluyor. Ben bunu ortadan kaldýrmak için bu þekil pankartlarý astým. Eðer illaki bir yere yemek verecekseniz, bunun ekonomik boyutunu düþünün. Ekonomik kýsmý üniversiteli öðrencilerimize burs olarak da aktarabilirsiniz gibisinden topluma açýklama yaptým" dedi.

Sarýseki Mahallesinde yaþayan 50 yaþýndaki Bestami Çelik, "Seçilen muhtarý takdir ediyorum. Tebrik ediyoruz olmasý gereken buydu. 3 tane pankart asýldý, çok güzel oldu. Cenazelerde yemek yenmez gerçekten yemek götürülür. Çünkü orasý bir cenaze evi, eðlence yeri deðil. Muhtarýmýz da böyle bir pankart astý ve Sarýsekililerin de buna uyacaðýný biliyoruz. Vatandaþlarýn uymasýný temenni ediyoruz" ifadelerini kullandý.