Görüþme sonrasý Meral Akþener'den açýklama geldi: 'Ofis açtý' iddialarýný yalanladý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, geçtiðimiz günlerde eski ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Meral Akþener'i kabul etmiþti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn eski ÝYÝ Parti Genel Baþkaný Meral Akþener'i kabul etmesinin yankýlarý sürüyor.

AKÞENER "OFÝS AÇTI" ÝDDÝALARINI YALANLADI

Akþener, kamuoyundaki iddialara yönelik sosyal medya hesabý üzerinden açýklamalarda bulundu. "Ofis açtý" iddialarýný yalanlayan Akþener, Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan da "yargýya intikal etmiþ hiçbir talebim olmadý" ifadelerini kullandý.

Akþener'in açýklamalarý þu þekilde: Devletin, milletin ve toplumun içerisinde demokrasinin iþlerliðini saðlamak için basýnýn özgürlüðünün saðlanmasý kadar önemli olan bir diðer konu da gazetecilerin doðru ve saðlýklý bilgiyle vatandaþý aydýnlatma konusundaki hassasiyetidir. Demokrasinin asli unsurlarýndan olan bir mesleði icra ettiðinin bilincindeki bir gazeteci, gazetecilik etiði doðrultusunda; doðru, tarafsýz, þeffaf, dürüst ve sorumlu davranmakla yükümlü olduðunu da çok iyi bilir. Bu çerçevede de hem mesleðine hem de topluma duyduðu saygý gereði; elde ettiði herhangi bir bilgiyi, öncelikle doðrulamak için gereken özeni gösterir. Çünkü bu sayede hem toplum nezdinde güvenilir olma hem de tarafsýz, dengeli ve sorumlu haber yapma görevini yerine getirmiþ olur. Ancak ne yazýk ki son günlerde ülkemizde yozlaþan birçok deðer gibi gazetecilik mesleðinin de, kendisini gazeteci olarak tanýmlamasýna raðmen görevini yerine getirme þuurundan uzak bir kesim tarafýndan, demokrasimizdeki kýymetli yeri ve sorumluluðundan uzaklaþtýrýlarak yozlaþtýrýldýðýna þahit oluyorum.

ÞAÞKINLIK VE ÜZÜNTÜYLE TAKÝP EDÝYORUM

5 Haziran 2024 tarihinde Sayýn Cumhurbaþkaný ile yapmýþ olduðumuz görüþme sonrasýnda; doðru, tarafsýz, þeffaf ve sorumlu davranma etiðinden uzak bir kýsým gazeteci tarafýndan ortaya atýlan iddialarý ve görüþme üzerinden medyaya yansýyan asýlsýz haberleri büyük bir þaþkýnlýk ve üzüntü ile takip ediyorum.

MÝLLETÝMÝZE DUYDUÐUM SAYGI GEREÐÝ...

11 Haziran 2024 tarihinde Sözcü Televizyonu'nda yayýnlanan "Aklýn Yolu" programýna katýlan Ýsmail Saymaz da ne yazýk ki gazetecilik etiðini ihlal ederek; "Meral Akþener'e en yakýn olduðunu bildiðim isimlerle konuþtum. Beþtepe'ye gitme ziyaretinin bir iþ adamýnýn Yargýtay'daki davasýný çözmek olduðunu söyledi ve bunu anlattýktan sonra 'Yazýk bizim emeklerimize' diye bitirdi." þeklinde açýklamalarda bulunmuþtur. Öncelikle milletimize duyduðum saygý gereði açýk ve net bir þekilde ifade etmek isterim ki; Ýsmail Saymaz'ýn bu ifadelerindeki þahsýma yöneltilen iddialar tümüyle gerçek dýþýdýr.

KÝMSEDEN TALEBÝM OLMADI

Bugüne kadar herhangi bir iþ insaný veya baþka bir kiþi adýna, yargýya intikal etmiþ bir konuda hiç kimseden açýk veya örtülü hiçbir talebim olmamýþtýr, bugünden sonra da olmayacaktýr. Ýsmail Saymaz'ýn bu gerçek dýþý iddiasý; sadece þahsýmý deðil, ayný zamanda baðýmsýz Türk Mahkemelerini ve Sayýn Cumhurbaþkaný'ný da zan altýnda býrakmaktadýr.

HERHANGÝ BÝR OFÝS AÇMADIM

Ayrýca 10 Haziran 2024 tarihinde, sosyal medya üzerinden yine Ýsmail Saymaz'ýn þahsi hesabýndan paylaþýlan; "ÝYÝ Parti eski lideri Meral Akþener, Çankaya'da TBMM'ye çok yakýn bir mesafedeki Cinnah Caddesi 57 numaralý binada ikinci katta ofis tuttu. Taþýnma bugün baþladý." paylaþýmý da sosyal medyada bilgi kirliliði yaratan gerçek dýþý bir paylaþýmdýr. Ofis açýp açmadýðýmý bu kadar çok merak edenleri aydýnlatmak isterim ki; Türkiye'nin herhangi bir yerinde, herhangi bir amaçla bir ofis açmadým. Þimdilik böyle bir planlama içerisinde de deðilim. Ýlerleyen aþamada eðer ki bu yönde bir kararým olursa bunun da kamuoyu ile paylaþýlmasýný bizzat kendim saðlarým.

Ezcümle; son günlerde Ýsmail Saymaz tarafýndan þahsým adýna ortaya atýlan, "iþ adamýnýn dosyasý için görüþüldü" ve "ofis açtý" þeklindeki iddialar, bir gazetecinin habercilik anlayýþýndan uzak þekilde birer dedikodudan ibaret olup gerçeklik taþýmamaktadýr.

Bu vesileyle aziz Türk milletinin huzurunda;

Gazetecilik mesleðinin itibarý açýsýndan oldukça üzücü olan bu açýklamalarýndan ötürü Ýsmail Saymaz'ý; haberciliðin evrensel ilkeleri çerçevesinde tarafsýz, þeffaf, dürüst davranmaya ve ciddi, dengeli, sorumlu bir bakýþ açýsýyla haber yapmaya davet ediyorum.

HUKUKÝ YOLLARA BAÞVURACAÐIM

Yukarýda ifade ettiðim konular hakkýnda en kýsa zamanda hukuki yollara baþvuracaðýmýn da bu vesileyle bilinmesini isterim.

Bu baðlamda, hakkýmda daha fazla dedikodu ve yanlýþ bilginin yayýlmasýnýn Önlenmesi ve þimdiye kadar bu yayýn nedeniyle yanlýþ bilgilendirilen milletimizin ortaya atýlan iddialarýn gerçek dýþý olduðunu öðrenmesi için bu açýklamamýn da, tekziben yayýnlanmasýný rica ederim.