Gri kategoride yer alan PKK/KCK terör örgütü mensubu Özcan Günay etkisiz hale getirildi
ABONE OL

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Mardin Ýl Jandarma Komutanlýðý ve Ýl Emniyet Müdürlüðünce yapýlan çalýþmalar sonucu, Mardin'in Savur ilçesi kýrsalýnda J-SÝHA ve zýrhlý araçlar desteðinde, JÖH, JOPER ve PÖH timlerince "Gürz-21" operasyonunun gerçekleþtirildiðini belirtti.

Operasyon sonucu gri kategoride yer alan "Zafer" kod adlý terör örgütü PKK/KCK mensubu Özcan Günay'ýn silahýyla birlikte etkisiz hale getirildiðini ifade eden Yerlikaya, þunlarý kaydetti:

"Etkisiz hale getirilen teröristin, 2014'te terör örgütüne katýldýðý, 2018'de Suriye Afrin bölgesinde Zeytin Dalý Harekatý'nda bölücü terör örgütü saflarýnda yer aldýðý ve Türk Silahlý Kuvvetleri unsurlarýna yönelik çok sayýda eylem yaptýðý yönünde istihbari bilgiler elde edildi. Operasyonu gerçekleþtiren kahraman jandarmamýzý ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarýna taþ deðdirmesin. Milletimizin duasý sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaðýz, duraksamayacaðýz."