Güldür Güldür Show'da Bakan Varank sürprizi
ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank, Türk uzay yolcusuyla ilgili sözlerini skeçlerine konu ederek iþleyen Güldür Güldür Show'un Bursa'da sahnelenen gösterisini izledi. Gösterinin ardýndan kulise giderek oyuncularý tebrik eden Bakan Varank, gösterinin moderatörü Ali Sunal ve Beþiktaþ Kültür Merkezi (BKM) ekibini tebrik etti.

UZAY AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU

Bakan Varank, Nisan 2022'de Saðlýk Bilimleri Üniversitesi'nin Ýstanbul'daki bir ödül töreninde Türk uzay yolcusu ile ilgili "Yakýn bir zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceði insanlarý seçmek üzere duyuruya çýkacaðýz" açýklamasý yaptý. Varank'ýn açýklamasý, kamuoyunda geniþ yanký uyandýrdý. Güldür Güldür Show da Bakan Varank'ýn açýklamasýnýn ardýndan programýnda "Türkler uzaya giderse" konusunu esprili bir dille iþledi.

Bakan Varank'ýn açýklamasýndan bir ay sonra Türkiye Uzay Ajansý, Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu için baþvurularý almaya baþladý. Binlerce baþvurunun ardýndan zorlu testlerden geçen Alper Gezeravcý ve Tuva Cihangir Atasever Türk uzay yolcularý olarak belirlendi. Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, TEKNOFEST 2023'de Gezeravcý ve Atasever'i Türkiye'ye tanýttý.

KULÝSTE TEBRÝK

Bursa'dan milletvekili adayý olan Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank, Güldür Güldür Show'un Bursa Kültürpark Açýkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen gösterisini, seyircilerin arasýnda takip etti. Ali Sunal'ýn moderatörlüðünü yaptýðý komedi programýný izleyen Varank, gösterinin ardýndan kulise geçti. Bakan Varank, burada sanatçýlarý ve moderatör Ali Sunal'ý tebrik etti. Varank, BKM'nin kurucusu Yýlmaz Erdoðan ile de telefonda görüþerek çalýþmalarýnda baþarýlar diledi.