Gülen'in ölümü 15 Temmuz gazilerini sevindirdi: O vatansýz, bir hain olarak öldü
ABONE OL
15 Temmuz gazileri FETÖ elebaþýnýn ölümüne iliþkin duygu düþüncelerini anlattý.

Fetullahçý Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe giriþiminde 15 Temmuz Þehitler Köprüsü'nde yaþanan olaylar sýrasýnda yaralanan Ýlhami Çil, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in yurt dýþýnda ölmesinin bir nebze de olsa þehit aileleri ve gazilerin yüreðine su serptiðini söyledi.

MSB: FETÖ elebaþý vatansýz olarak öldü

15 Temmuz Þehitler Makamý'nda 252 þehit adýna, Türkiye topraklarýna dikilmiþ 252 servi aðacý olduðunu belirten Çil, "Ama o vatansýz öldü, o bir hain olarak öldü. Burada gördüðünüz 252 þehidimiz bu topraklara, vatanýna ve milletine sahip çýkmak adýna defnedildi. Ýstiyoruz ki o hainin cesedi bu topraklara getirilmesin. Kesinlikle buna tevessül edilmesin. Çünkü bu þehitlerimizi ve gazilerimizi çok incitecektir." diye konuþtu.

- "ÇOK BÜYÜK BÝR FÝTNE ATEÞÝ BIRAKARAK GÝTTÝ"

Çil, Gülen'in ölümüyle FETÖ terör örgütünün deðiþmeyeceðine dikkati çekerek, þöyle devam etti:

"Emperyal güçler her seferinde bizim ülkemiz üzerinde hain emellerini icra etmek adýna birçok kullanýþlý aparatý kullanacaktýr. Bugün bunlar var, yarýn bir baþkalarý. O yüzden bizim çok uyanýk olmamýz lazým. Çünkü çok büyük bir fitne ateþi býrakarak gitti. Artýk Allah diyene de güvenemiyoruz. Cemaat diyene de güvenemiyoruz. Tarikat diyene de güvenemiyoruz. Ama tabii 15 Temmuz'da gördüðünüz gibi halkýmýzýn feraseti ve iradesi ne tarafta duracaðýný nasýl gösterdiyse bundan sonra da ayný yerde gösterecektir."

Þehit yakýnlarý, FETÖ elebaþý Gülen'in ölüm haberini davul ve zurna eþliðinde kutladý

Çil, 15 Temmuz'un darbeler tarihi açýsýndan bir milat olduðunu dile getirerek, "Ama bundan sonra olacaklar hakkýnda da gözümüzün ve kalp gözümüzün açýk olmasý, yeni oluþumlara çok dikkatli bakmamýz gerekir. Çünkü bir boþ alanýn yerini bir baþkasý çok çabuk dolduruyor. Çok dikkatli olmamýz ve bu hainlere bir daha da fýrsat vermememiz lazým." ifadelerini kullandý.

Teröristbaþý Gülen'in cesedi St. Luke's Hastanesinde tutuluyor

- "BÝZÝ DÜÞÜRDÜÐÜ DURUMA BAKIN, BÝR ÝNSANIN ÖLÜMÜNE SEVÝNÝYORUZ"

Gülen'in öldüðüne iliþkin daha önce de haberlerin çýktýðýný belirten Çil, þöyle konuþtu:

"3-4 öldü, ölüyor haberleri geliyordu. Hatta bazý sahte hesaplardan öldü haberleri yayýlýyordu. Tabii sabah uyanýr uyanmaz bu haberleri kontrol ettim. Teyit etmek için saðý solu aradýk. En sonunda tüm haber kanallarýna düþtüðü için artýk bunu teyide gerek kalmadý. Biz elbette ki bu hainin ölmesine sevinçliyiz. Ama bizi düþürdüðü duruma bakýn, bir insanýn ölümüne sevinebiliyoruz. Yani öyle bir fitne ateþi attý ki bu toplumun içine. Ama inþallah bu toplum ferasetiyle ve iradesiyle bunlarýn yaptýklarýný ve bundan sonra olacaklarý göz yummadan engelleyecektir. Biz mutluyuz, gururluyuz. Devletimize, milletimize, bayraðýmýza sahip çýktýk. Bundan sonra da sahip çýkmaya devam edeceðiz. Hainlere fýrsat vermeyeceðiz. Bu kahramanlar bitmez ve kahramanlar burada nöbetlerini tutmaya devam edecekler."

GAZÝ KERÝME AKAY: "15 TEMMUZ GAZÝLERÝNÝN BUGÜN BAYRAM GÜNÜDÜR"

Kastamonu'nun Abana ilçesinde yaþayan 15 Temmuz gazisi Kerime Akay, Fetullahçý Terör Örgütü (FETÖ) elebaþý Fetullah Gülen'in ölümüne iliþkin, "Biz 15 Temmuz gazilerinin bugün bayram günüdür." dedi.

Akay, AA muhabirine, 15 Temmuz 2016 gecesini hiç unutamayacaðýný söyledi.

Hain darbe giriþiminin olduðu akþam haberi alýr almaz dýþarý çýktýðýný dile getiren Akay, "O gün hastaydým. Olayý duyunca eniþtemle beraber dýþarý çýktýk. Biz Vatan Caddesi'ne varmadan Saraçhane'de yol kesilmiþti. 100 kiþi kadar bir grup, askerle karþý karþýyaydý. Asker de bize ateþ etmedi. Bizi asker vurmadý. Beni vuran bir yüzbaþýydý. Niþan alýp, geri çekilmezsem vuracaðýný söyleyen biri. Eðildi bana ateþ etti. En son beni hastaneye götürdüklerinde olayýn vahametini anladým." diye konuþtu.

- "ÝLK KEZ ÝÇÝM ÇOK RAHATLADI"

Bugün duyduðu haberle içinin rahatladýðýný anlatan Akay, FETÖ elebaþýnýn ölümüne iliþkin, "Ýlk kez içim çok rahatladý. Burada alamadýðý cezayý, yaþattýklarý tüm kötülüklerin cezasýný çekeceði gün geldi. Bu yönden çok mutluyum. Allah'ýn adaletine güveniyorum." diye konuþtu.

Akay, "Gaziler arasýnda saðlýðý en iyilerinden biriyim. 12 ameliyat geçirdim. Çok daha kötü ve aðýr durumda olanlarý gördüm. Yaralýlarýmýz, yataða muhtaç olanlar var." dedi.

FETÖ elebaþý Gülen'e tepkisini dile getiren Akay, þöyle devam etti:

"Ateþi bol olsun, Allah onu toprakta bile rahat býrakmasýn. Hem ülkemize hem bize çok zarar verdi. Sayýsýz yetim, eþ, anne baba býraktý. Rabb'im yattýðý yerde rahat vermesin. Yetim býraktýðý çocuklarýn, paramparça ettiði bedenlerin hesabýný versin."

Gazi Kerime Akay, "Birinin ölmesinin arkasýndan mutlu olunur mu demeyin, çok mutlu oldum. O gün o manzaralarý gördükten sonra bugün haberi aldýðýmda 'Allah'ým senin adaletinin iþleyeceði gün bugündür' diyorum. Bugün olsa yine sokaða çýkarým, ölüme gideceðimi bilsem de yine çýkarým. Biz 15 Temmuz gazilerinin bugün bayram günüdür." ifadelerini kullandý.

15 TEMMUZ GAZÝSÝNDEN FETÖ ELEBAÞININ ÖLÜMÜNE ÝLÝÞKÝN "KANIMIZ YERDE KALMADI" DEÐERLENDÝRMESÝ

Fetullahçý Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe giriþiminde, sonradan adý deðiþtirilen Boðaziçi Köprüsü'nde yaþanan olaylar sýrasýnda silahla vurularak yaralanan Safiye Bayat, FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in ölümüne iliþkin, "Þehitlerimizin ve bizim kanýmýz yerde kalmadý. Allah'ýn intikamý en güzel olanýdýr. Aklýmýzdaki, o þehitlerimizin kaný ne zaman alýnacaktý, sorusuna bugün cevap bulundu." dedi.

FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili AA muhabirine deðerlendirmede bulunan gazi Bayat, Gülen'in Ýslam'la imanla hiçbir alakasý olmayan hain terör örgütü elebaþý olduðunu ve ölümle layýðýný bulduðunu söyledi.

Gülen için hesap zamaný olduðunu belirten Bayat, "Dökülen kanlarýn ve ülkeyi bir kaosa sürüklemenin hesabýnýn zamaný. Geberdiði için mutluyuz. Zaten herkese bir ölüm var, ona da geldi. Ama ne þekilde geldiðini biz kalbimizde hissederek biliyoruz. Çünkü Allah'ýn vaadi haktýr. Ýnsana insansýzca müdahale eden muhakkak ki cehennemliktir. Onun yerinin cehennem olduðunu bildiðimiz için kalbimiz de bu konuda müsterih. Onu toprak dahi kabul etmeyecektir." diye konuþtu.

Bayat, en çok þehit anneleri, eþleri ve yavrularý için mutlu olduðunu ifade ederek, "Onlar bugünü bekliyordu. Þehitlerimizin ve bizim kanýmýz yerde kalmadý. Allah'ýn intikamý en güzel olanýdýr. Aklýmýzdaki o þehitlerimizin kaný ne zaman alýnacaktý sorusuna bugün cevap bulundu." ifadelerini kullandý.

Gülen'in ölümüyle insanlarýn rahatlayacaðýný kaydeden Bayat, "Toplum artýk daha ferah bakacak. Çünkü bir terör elebaþý yok oldu. Bir mürtet olarak öldü. Cehennemi bol olsun. Ateþi bol olsun. Öcalan'a da sýra gelecek. Allah intikam alanlarýn en hayýrlýsýdýr. Ýnþallah intikamýmýzý bizim için Allah alacak." deðerlendirmesinde bulundu.

Bayat, bu tür olaylarýn yaþanmamasý için insanlarýn inancýna güzel tutunmasý gerektiðini belirterek, insanlarýn imanlarýna sarýldýklarý, birbirlerine kenetlendikleri, iyiyi, güzel ahlaký öðrettikleri ve sevdirdikleri müddetçe güzel günler göreceklerine inandýðýný dile getirdi.

15 Temmuz þehitlerini rahmet dileyen Bayat, "Þehit yakýnlarý, anneleri, eþleri ve yavrularý, bizim için en önemlisi onlardý. Bizden bir miktar kan gitti ama onlardan bir can gitti. Canýn yeri hiçbir zaman doldurulamayacak. Ama kanýn hükmü bugün yerine geldi." dedi.

15 TEMMUZ GAZÝSÝNÝN ALDIÐI EN GÜZEL HABER, FETÖ ELEBAÞI GÜLEN'ÝN ÖLÜMÜ

Darbe giriþimi sýrasýnda Harbiye'deki TRT binasýna giderken darbecilerin açtýðý ateþle yaralanan Parlak, AA muhabirine, Gülen'in ölüm haberini duyar duymaz 15 Temmuz Þehitler Anýtýna geldiðini söyledi.

Parlak, "Burasý bizim mabedimiz. Buraya ne zaman gelsem duygu patlamasý yaþýyorum, uzun bir süre kendimden geçiyorum. Bir saat içerisinde anca kendime gelebildim. Tabii ki kendimize gelmemiz, burayý býrakmamamýz gerekiyor. O yüzden geliyoruz." ifadelerini kullandý.

Örgüt elebaþýnýn ülke topraklarýna getirilip yargýlanmasýný çok beklediðini belirten Parlak, "Bunu gönlümden isterdim. Bunu dýþ güçler engelledi. Ben devletime küs deðilim, küsmedim. Gönlümden geçen buydu." diye konuþtu.

Gazi Yaþar Parlak, elebaþý Fetullah Gülen'in ölümüne iliþkin "Bugün benim 15 Temmuz 2016'dan beri aldýðým en güzel haber. Bugün benim bastonlarým yere deðmedi. Adrenalin iðnesi yapýlmýþ gibi hissediyorum kendimi. Ýnanýr mýsýnýz, kaç kez ameliyat olduðumu hatýrlamýyorum. Bugün hiçbir yerim aðrýmýyor. Ýþ yerinde arkadaþlarým benden tatlý bekliyor. O kadar mutluyum." ifadesini kullandý.

Gülen'in Türkiye topraklarýna gömülmemesi gerektiðinin altýný çizen Parlak, "Kimlerle dostluk yapmýþsa, kimlerle yaþamýþsa, hangi dine mensupsa orada, kendi dininin mezarlýðýna gömülmesini istiyorum." dedi.

FETÖ tehlikesine dikkati çeken Parlak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin karþýsýnda durabilecek bir yapý olmaz. Yýllardýr biz PKK'yla savaþ halindeyiz. Ondan sonra veya önce bin türlü örgüt çýktý. Fetullah Gülen de bir örgüt. Fetullah Gülen'e destek veren insanlar, bizim memleketimizin insanlarý. Bu adamlarýn düðmesine mi birisi bastý da bir gecede bunlar cellat oldu, kasap oldu? Aklým almýyor. Bir gece önce dostluk yaptýðýn insan, bir gece sonra senin düþmanýn oluyor." deðerlendirmesinde bulundu.

Örgüte yakýnlýk duyan kimselerden hatalarýný görmelerini beklediðini ifade eden Parlak, þunlarý kaydetti:

"Artýk baþlarýnda kimsede yok. Yani doðru yolu bulsunlar. Devletimizin sýcak kollarýna baþvursunlar. Desinler ki 'biz hata yaptýk.' Hata insana mahsus. Ýnanýyorum, devletim onlara ne gerekiyorsa onu yapar. Ben bunu bekliyorum. Bunu yapacaklarýna inanmýyorum ama beklentim böyle. Çünkü hepsinin beyinleri yýkanmýþ."