Gülşen'den imam hatiplilere yönelik rezil sözler! Tepki yağdı
ABONE OL

Sürekli gündemde kalmak için konserinde LGBT bayrağı açıp 'Beğenmeyen gitsin' diyen şarkıcı Gülşen, şimdi de imam hatiplileri hedef alan bir skandala imza attı. Gülşen, imam hatiplilere yönelik hadsiz sözlerinde, 'İmam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor.' ifadelerini kullandı. Gülşen'in skandal sözlerine tepki yağdı.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ NUMAN KURTULMUŞ: KINIYORUM

Şarkıcı Gülşen'in konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği skandal sözlere AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kurtulmuş, "Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: BU NEFRET ZİHNİYETİ ÜLKEMİZDE ASLA ZEMİN BULAMAZ.

Gülşen'in hadsiz sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de tepki geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, şu ifadeleri kaydetti.

Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir.

Toplumun belirli bir kesimini "sapıklık" iddiası ile hedef almak ve Türkiye'yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır...

Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz.

Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.

AK PARTİ KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI KEŞİR'DEN GÜLŞEN'E TEPKİ

Şarkıcı Gülşen'in, bir konseri sırasında sahneden İmam Hatipli Lisesi mezunlarını hedef alarak yaptığı konuşmaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir tepki gösterdi. Keşir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gülşen'in ayrımcılık suçu işlediğini dile getirdi.

Şarkıcı Gülşen, konser sırasında sahnedeyken İmam Hatip mezunu bir kişi için kullandığı "İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullandı.

Bu sözler sosyal medyada büyük tepki çekerken AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Keşir, "Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatipliler için söylediği ifadeler, mezunu ve mensubu olduğum tüm camiaya, öğrencilerine ve mezunlarına yönelik ifadesi iftiradır, bühtandır, apaçık ayrımcılık ve nefret suçudur" ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: İMAM HATİP MENSUPLARINA HAKARET EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şarkıcı Gülşen'in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınadı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN ŞARKICI GÜLŞEN'E TEPKİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun İmam Hatip mensuplarına yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun imam hatip mensuplarına yönelik sözlerine, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Bakan Bozdağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İmam Hatip Liselerine ve İmam Hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağdışı zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur."

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER'DEN ŞARKICI GÜLŞEN'İN İMAM HATİP MENSUPLARINA YÖNELİK İFADELERİNE TEPKİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şarkıcı Gülşen'in imam hatip mensuplarına yönelik sözlerini kınayarak, "Milli birlik ve beraberliğimize gölge düşüren, toplumsal barışımızı zedeleyen ayrıştırıcı söylemler asla kabul edilemez." dedi.

Bakan Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin güzide eğitim kurumlarından imam hatip liselerine yönelik sarf edilen ayrımcı ve nefret içeren söylemi şiddetle kınadığını belirtti.

Milli birlik ve beraberliğe gölge düşüren, toplumsal barışı zedeleyen ayrıştırıcı söylemlerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Özer, "Bakanlık olarak gereken adımı hemen attık ve hukuki süreç başlattık. Tüm sürecin yakından takipçisi olacağız." diye konuştu.