Güneydoðu Anadolu'yu sahile baðlayacak! Stratejik proje artýk son düzlükte
ABONE OL

Rize Valisi Ýhsan Selim Baydaþ ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Kýrýk Tüneli'nde bir araya gelerek Erzurum Karayollarý Bölge Müdürü Yüksel Oðuzhan ve diðer ilgililerden çalýþmalar hakkýnda bilgi aldý.

Rize Valisi Baydaþ, burada yaptýðý açýklamada, bölgedeki tünellerin Türkiye'nin özellikle kalkýnma yolu kapsamýnda kuzey-güney aksýný birbirine baðlayan çok stratejik bir öneme sahip olduðunu söyledi.

SADECE 850 METRE KALDI

Dallýkavak Tüneli'nde de çalýþmalarýn bu yýl sonuna kadar tamamlanacaðýný dile getiren Baydaþ, "Kýrýk Tüneli'nde yaklaþýk 7 bin 100 metrelik çift tünelin geriye 850 metre civarý bir kýsmý kalmýþ durumda. Baðlantý yollarýnýn da inþaatlarý devam ediyor. Bu bizler açýsýndan Rize'yi Erzurum'a baðlayacak, Güneydoðu Anadolu'yu sahile, Karadeniz'i açacak önemli bir yoldur. Devlet açýsýndan stratejik bir yoldur." diye konuþtu.

Baydaþ, Rize'nin Ýyidere ilçesinde lojistik limanýnýn yapýmýna devam edildiðine dikkati çekerek, þunlarý kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük limanlarýndan biri inþa ediliyor. Son aþamaya da gelinmiþ durumda. Ýnþallah önümüzdeki sene baþýnda lojistik dolgu alanýnýn inþaatý tamamlanmýþ olacak. Daha sonra üstyapýsý devam edecek. Lojistik limanlar kara yolu ve demir yolu baðlantýlarýyla saðlýklý çalýþýr. Bu yönde Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðýmýzýn yaptýðý çalýþmalar ki bugün bulunduðumuz bu yol onlardan bir tanesidir. Daha evvel Devlet Demiryollarý Genel Müdürlüðü bir demir yolu baðlantýsý da çalýþmýþ. 2020 yýlýnda yine Erzurum-Ýyidere, Aþkale-Ýyidere üzeri bir demir yolu baðlantýsý çalýþmasý da var. Bunlar inþallah zamanla üzerinde konuþulup týpký bu bulunduðumuz yol gibi proje ve altyapý ihalesi yapýlýp gerçekleþecek iþlerdir."

24 SAATLÝK ÇALIÞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Erzurum Valisi Çiftçi ise Kýrýk Tüneli'nin iki tüp uzunluðunun 14 bin 200 metre olduðuna dikkati çekerek, bunun yaklaþýk 12 bin 500 metresinin bittiðini aktardý.

Çalýþmalarýn büyük bir gayretle sürdüðünü vurgulayan Çiftçi, "Geriye 1740 metrelik bir kýsmý kaldý. Karayollarý Bölge Müdürlüðümüz, müteahhit firma dört vardiya halinde 24 saat bir çalýþma yürütüyorlar. Kalan kýsmýn da en kýsa sürede bitirilmesi için tüm imkanlarý seferber etmiþ durumdalar. Çalýþmalar biraz zor zeminde yürüdüðü için yavaþ seyrediyor ama en kýsa sürede bitirilmesini temenni ediyoruz." diye konuþtu.