''Gurbetçiler yýllýk 2000 avro vatana destek vergisi verecek'' iddiasý hakkýnda açýklama
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), gurbetçilerden yýllýk 2000 avro "vatana destek vergisi" alýnacaðý iddiasýnýn doðru olmadýðýný bildirdi.

DMM'nin sosyal medya hesabýndan, "Gurbetçiler yýllýk 2000 avro vatana destek vergisi verecek" iddialarýna iliþkin açýklama yapýldý.

Bazý sosyal medya hesaplarýndan paylaþýlan bu iddianýn doðru olmadýðý bildirilen açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"Hazine ve Maliye Bakanlýðý tarafýndan hazýrlanma aþamasýnda olan yeni vergi paketinde yurt dýþýnda yaþayan vatandaþlarýmýza herhangi bir baþlýk altýnda vergilendirme çalýþmasý söz konusu deðildir. Bahse konu yeni vergi paketine iliþkin piyasadaki paydaþlar tarafýndan Hazine ve Maliye Bakanlýðýna sunulan öneri ve beklentiler deðerlendirilmekte olup, Bakanlýk tarafýndan son haline getirildikten sonra TBMM'ye sunulmasý planlanmaktadýr.

Vergide adaletin daha da pekiþtirilmesi ve etkinliðin artýrýlmasý amacýyla hazýrlanan yeni vergi paketine iliþkin ortaya atýlan iddialarýn, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluþturmayý amaçladýðý belirlenmiþtir. Resmi kurum ve yetkililerin dýþýnda yapýlan spekülatif açýklamalara itibar etmeyiniz."

  • Gurbetçiler
  • Vatana Destek
  • vatana destek vergisi