Hac kayıt başvuruları sona erdi
ABONE OL

Diyanet tarafından belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra "www.hac.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvurarak yaptılar. Hacca gidecek adaylar, şimdi ise hac kura çekiliş tarihini bekliyor. Hac kayıt başvuru sonuçları ve kura çekiliş tarihi ile ilgili ayrıntıları bu haberimizde derledik.

Diyanet İşleri Başkanlğı tarafından 2019 yılında ilk kez hacca gidecek olan hacı adaylarının ön başvuru alma işlemleri  14 Aralık cuma günü sona erdi.

KURA ÇEKİMİ VE SONUÇLARIN İLAN EDİLMESİ?

Hac kuraları, 28 Aralık 2018 cuma günü saat 15:00’da çekilecek ve aynı gün internetten ilan edilecektir.


 2019 yılı hac ücretleri Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecektir. Kesin Kayıtla ilgili detaylı bilgiler bilahare ilan edilecektir.

 

Diyanet'in "www.hac.gov.tr" internet adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçe ile müracaat ederek kayıtlarını yaptı.

 

BAŞVURU YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN

 

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

Başkanlığın internet sitesinde 2019 yılı hac kayıtları ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, ilk defa hacca gitmek isteyenler, müracaatlarını 8-14 Aralık tarihlerinde belirlenen bankalara 20 lira kayıt ücretini yatırdıktan sonra "www.hac.gov.tr" adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçeyle başvurarak yaptırabilecek. Hacı adaylarının kuraya birlikte katılmak istediği kişi veya kişiler varsa mutlaka bunları da belirtmeleri gerekecek. Adaylar, fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak "oda tercihli" veya "otel" konaklama türlerinden birini tercih edecek. Tercihler, bağlayıcı olacağından daha sonra hac konaklama türlerinde değişikliğe izin verilmeyecek. Bu yıl hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacak.

Kaydı Başkanlıkça yapılanlardan, adres, konaklama türü, kura birlikteliklerinde veya iletişim bilgilerindeki değişiklik talebinde bulunanlar, 14 Aralık'a kadar il, ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırabilecek.