Haftada bir gün izin düzenlemesi sonrasý kuaförlerden dikkat çeken talep
ABONE OL

Ticaret Bakanlýðý, sektör paydaþlarýnýn talep ve önerilerini deðerlendirerek, berber, kuaför ve güzellik salonlarýnýn ülke genelinde haftada 1 gün kapalý olmasýna karar vermiþti.

Uygulama 1 Temmuz itibarýyla baþlarken, valilikler tarafýndan belirlenen günlerde kapalý olmadýðý tespit edilen iþletmelerin idari yaptýrýmla karþý karþýya kalacaklarý belirtilmiþti.

- "KUAFÖRLERÝN BÜYÜK ÇOÐUNLUÐU PAZAR GÜNÜNÜ TERCÝH ETTÝ"

Ankara Kuaförler, Güzellik Salonu Ýþletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odasý Baþkan Vekili Ýsmail Uður, AA muhabirine, bu düzenlemenin ilk adýmlarýnýn 2020'de atýldýðýný söyledi.

Esnafýn çoðunun ailelerine vakit ayýramamaktan rahatsýzlýk duyduðunu dile getiren Uður, "Bakanlýk da talebe karþýlýk olarak böyle bir düzenlemeye gitme kararý aldý." dedi.

Uður, tatil günü konusundaki kararýn valiliklerce esnafa býrakýldýðýný belirterek, bu çerçevede Oda üyelerinin katýldýðý bir seçim düzenlediklerini ve kuaförlerin büyük çoðunluðunun pazar gününden yana oy kullandýklarýný ifade etti.

- "DÜZENLEME BAZI MAÐDURÝYETLER OLUÞTURABÝLÝR"

Uður, Bakanlýðýn kurala uymayanlar için aldýðý yaptýrým kararýna iþaret ederek, düzenlemeye uyumun hýzlý bir þekilde saðlanamayacaðýný, bu nedenle uygulamaya geçiþin kademeli yapýlmasý gerektiðini söyledi.

Düzenlemenin düðün sezonunda yürürlüðe girmesi nedeniyle bazý maðduriyetlerin oluþturabileceðini dile getiren Uður, þunlarý kaydetti:

"Alýþveriþ merkezlerinde bulunan kuaförler ve güzellik salonlarýnýn haftanýn 7 günü hizmet vermesinden dolayý esnafýmýzýn bazý tepkileri var. Bu durum haksýz rekabet oluþturarak piyasanýn dengesini bozabiliyor. Uygulamaya alýnan düzenleme, esnafýmýzýn dinlenmesi ve haksýz rekabetin önüne geçilmesi adýna doðru bir adým ancak bu uygulamaya ocak ayý gibi geçilseydi daha rahat uyum saðlanabilirdi. Aslýnda þu an sosyal medyada kuaförlerin salý mý yoksa pazar mý kapalý olduðuna dair bilgi kirliliði hakim. Ankara esnafý olarak, yaptýðýmýz seçim sonucunda pazar günleri kapalý olma yönünde karar aldýk. Yarýn ne olur bilemiyoruz fakat þu an karar pazar günü kapalý olunmasý yönünde."

  • Ankara berber
  • kademeli geçiþ
  • düðün sezonu