Hain öldü! Ömrü millete kumpasla geçti
ABONE OL

FETÖ elebaþý Fetullah Gülen ABD'nin Pensilva eyaletinde St. Luke's Hastanesi'nde öldü. Bir süredir saðlýk durumunun aðýr seyrettiði ve akýl saðlýðýnýn yerinde olmadýðý yönünde bilgiler geliyordu. 'Uzun Cevdet' lakaplý 'kara kutusu' olan Cevdet Türkyolu'nun, örgüte para yardýmlarýnýn kesilmemesi için Gülen'in saðlýklý görünmesi adýna ilaç verdiði, örgütteki daðýlmayý engellemek adýna daha önce çekilen videolarý yeniymiþ gibi yayýmladýðý ortaya çýkmýþtý. Türkyolu, Gülen'i Pensilvanya'daki çiftlikten kaçýrýp, damadýnýn evine götürmüþtü.

CESEDÝ KAÇIRMA PLANLARI

Güvenlik kaynaklarýndan edinilen bilgilere göre, ihanet þebekesi liderinin ölüm haberi terör örgütü içinde uzun süredir devam eden 'güç savaþý'ný büyüttü. Gülen'in nereye gömüleceði, namazý kimin kýldýracaðý ve cenazeye kimlerin katýlacaðý tartýþma konusu oldu. Cevdet Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini isterken, örgütün yaþlýlarý Avrupa'dan gelecek kiþilerin beklenmesini istedi. Türkyolu'nun, bu yüzden göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçýracaðý yönünde haberler de ortaya atýldý. Örgüt içinde Gülen'i, 'Said Nursi' gibi bir havaya sokmak isteyenler çoðunlukta yer alýrken, mezarýn bilinmemesi konusunda örgüt içinde ortak bir karar olduðu belirtildi. Cenazenin damadýnýn evinin içindeki ormanlýk alanda gömülmesi planlanýyor.

PARA VE LÝDERLÝK SAVAÞI

Üst kademelerdeki isimlerin paranýn kontrolünü ele geçirmek istediði ancak para yönetiminin Türkyolu'nda olduðu ifade edildi. Türkyolu'nun, parayý kendi hiziplerini kontrol altýnda tutabilmek için kullandýðý belirtildi. Avrupa sorumlusu Abdullah Aymaz'ýn, ABD ayaðýný yöneten Türkyolu ve yanýndaki Mustafa Özcan'ýn etkisini kýrmak için yoðun çaba sarf ettiði belirtildi. Aymaz'ýn ABD tarafýný tehdit ettiði ve örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasýnda suikastlara kadar varacak sert kavgalar beklendiði kaydedildi.

CEPHELER KESKÝNLEÞTÝ

Örgüt içindeki Mustafa Yeþil, Talip Büyük'ün Abdullah Aymaz ile hareket ettiði; Ekrem Dumanlý, Ýsmet Aksoy, Naci Tosun'un da Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan ile hareket ettiði belirtildi. Örgüt içindeki bu ayrýþmanýn Avrupa ve ABD ayrýþmasý olarak gerçekleþeceði, Afrika'daki faaliyetleri Avrupa'nýn Asya'yý ise ABD'nin kontrol etmesi bekleniyor.

KAÇIRILDIÐI YENÝ ÝNÝNDE GÖMÜLECEK

FETÖ elebaþý Fetullah Gülen, 1999'dan beri ikamet ettiði Pensilvanya'daki çiftliðinden nisan ayýnda çýkarýlarak yeni malikanesine taþýndý. Cevdet Türkyolu, Gülen'i damadýnýn evine götürmüþtü. Gülen'in buradaki ormanlýk alanda gömülmesi planlanýyor.

ÖMRÜ VATANA KUMPASLA GEÇTÝ

Ýhanet þebekesinin baþý Fetullah Gülen, onlarca kumpasýn baþ mimarýydý.

12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda bulunduðu söylenen 27 el bombasýyla baþlatýlan Ergenekon soruþturmasýnda, "Bülent Arýnç'a suikast" iddiasýyla 2009'da devlet sýrlarýnýn saklandýðý 'Kozmik Oda'ya girilmesinde, 2010'daki Balyoz soruþturmasýnda FETÖ aktif rol aldý.

FETÖ'cü savcýlar 7 Þubat 2012'deki dönemin MÝT Baþkaný Hakan Fidan'ý ifadeye çaðýrdý.

FETÖ 15 Temmuz öncesi ilk darbe giriþimini 17-25 Aralýk 2013'te yaptý. FETÖ savcýlarý Suriye'ye giden MÝT'e ait TIR'larý durdurup operasyon yaptý. 15 Temmuz 2016'da darbe giriþimi gerçekleþtiren hainler 252 kiþiyi þehit etti.

FETÖ birçok karanlýk suikastý da gerçekleþtirdi.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi, Muhsin Yazýcýoðlu'nun helikopterinin düþürülmesi, Necip Hablemitoðlu ve Rus Büyükelçisi Andrey Karlov suikastýnýn ardýnda yer aldý.

Teröristbaþýnýn ölümü 15 Temmuz gazilerini sevindirdi: Þehitlerimizin kaný yerde kalmadý

TRT'den manidar gönderme

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terörist Gülen vatansýz olarak dünyayý terk etti