Hakim ve savcý yardýmcýlýðý için yeni dönem! 70 puan alan baþarýlý sayýlacak
ABONE OL

Adalet Bakanlýðýnca hazýrlanan Hukuk Mesleklerine Giriþ Sýnavý ve Ýdari Yargý Ön Sýnavý Yönetmeliði Resmi Gazete'de yayýmlandý.

4 bölüm ve 12 maddeden oluþan yönetmelikle, sýnavlarýn yapýlma þekline iliþkin usul ve esaslar ile bu sýnavlara iliþkin diðer hususlar belirlendi.

Buna göre, hukuk fakültesi mezunlarý için hakim ve savcý yardýmcýlýðý sýnavýna girmek, avukatlýk stajý ve noterlik stajýna baþlamak için Hukuk Mesleklerine Giriþ Sýnavýnda baþarýlý olma þartý aranacak.

Hukuk bilgisine programlarýnda yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarýnda en az 4 yýllýk yükseköðrenim yapmýþ veya bunlara denkliði kabul edilmiþ yabancý öðretim kurumlarýndan mezun olanlar için ise idari yargý hakim yardýmcýlýðý sýnavýna girmek için de Ýdari Yargý Ön Sýnavýnda baþarýlý olma þartý getirildi.

Hukuk Mesleklerine Giriþ Sýnavý yýlda iki defa nisan ve eylül aylarýnda, Ýdari Yargý Ön Sýnavý ise yýlda bir kez eylül ayýnda yapýlacak. Bu sýnavlar, 24 Ekim 2019'dan sonra ilgili yükseköðretim kurumlarýna kayýt yaptýranlardan 31 Mart 2024'den sonra mezun olanlar hakkýnda uygulanacak.

- EN AZ 70 PUAN ALANLAR BAÞARILI SAYILACAK

Sýnav tarihi itibarýyla anýlan bölümlerden mezun olanlar bu sýnavlara baþvurabilecek. ÖSYM tarafýndan yapýlacak sýnavlar, test þeklinde çoktan seçmeli en az 100 sorudan oluþacak. 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alanlar baþarýlý sayýlacak.

Sýnavlarda sorulacak konular ve puan daðýlýmlarý da yönetmelikte yer aldý.

  • Hukuk Meslekleri
  • Yargý Sýnavý
  • Hakim Savcý Yardýmcýlýðý