Haluk Bayraktar'dan 'teþvik' iddialarýna cevap: Kötü niyetlerini görüyoruz
ABONE OL

Dünyanýn en büyük SÝHA ihracatçýsý olan Baykar'ýn Genel Müdürü Haluk Bayraktar "Teknolojisi ve ihracat rakamlarýyla dünyada alanýnda 1. olan ve kendi ülkesinde bu kadar hedefe konulan, iftiralarla karalanmaya çalýþan 2. bir firma göremezsiniz." diyerek haklarýnda çýkan 'teþvik aldýlar' haberlerine tepki gösterdi.

Bayraktar yaptýðý açýklamada þu ifadelere yer verdi:

Yüksek teknoloji geliþtirme serüvenine tam baðýmsýzlýk hedefi ve müreffeh yarýnlar hayal ederek çýktýk. Bu motivasyonla ortaya çýkan katma deðer sayesinde çalýþtýðýmýz ÝHA'lar alanýnda dünyanýn en önemli markasý olduk.

Gelirlerinin %95'inden fazlasýný ihracattan elde eden bir firma olduk ve dünyanýn bu alandaki en büyük ihracatçýsý haline geldik.

Geliþtirdiðimiz tek bir yüksek teknoloji ürününü dünyaya ihraç ederek, geçtiðimiz 3 yýlda her sene ülkemizde en yüksek vergiyi ödeyerek vergi rekortmeni olduk.

Sadece kendi alanýmýzda deðil milletimizin ihtiyaç duyduðu her alanda elimizin erdiði, gücümüzün yettiði oranda destek olmaya gayret ediyoruz. Depremin ardýndan özel sektör tarafýndan ülkemizde gerçekleþtirilen en büyük baðýþlardan birini gerçekleþtirdik.

Buna raðmen yüzlerce iftira atýldý, atýlmaya da devam ediliyor. Hepsine cevap verdik. Hakkýmýzý hukuk yoluyla aradýk. Bu davalarýn çoðunu kazandýk. Kazanýlan tazminatlarý da etik gazetecilik eðitimi alabilmeleri için burs olarak iletiþim fakültesi öðrencilerine baðýþladýk.

Doðru olmayan bu haberleri yaparak iftira atan bu gazeteye karþý da hakkýmýzý aramak için þu ana kadar 9 tane dava açtýk. Bu davalarýn 6'sýný kazandýk. Ýki davayý mahkeme reddetti. Bir davanýn ise istinaf mahkemesinde incelemesi devam ediyor.

Yayýnlarýyla yargýyý etkilemeye çalýþtýklarý aleni olan bu davayý da kazanýrsak, alýnan tazminatý daha önce olduðu gibi genç gazeteci adaylarýna etik iletiþim bursu olarak baðýþlayacaðýz.

Maalesef yalan ve iftira durmuyor...

Yatýp kalkýp terör odaklarýnýn propagandasý yapan hesaplarla ayný nitelikteki iftiralar sosyal medyada köpürtülüyor.

Geliþtirdiðimiz SÝHA'lar ordumuzun ve dünyada kullanan ordularýn en büyük güç çarpanlarýndan biri. Ülkemizin terörle mücadelesinde ne kadar etkin olduðu ve terörün kökünü kazýmaya devam ettiðini birlikte görüyoruz.

SÝHA'larýmýzýn da katkýsýyla bitmeye yaklaþan terör belasýnýn kaybettiði her mevziden sonra ayný kötü sesler çýkýyor, çýkmaya devam ediyor.

Teknolojisi ve ihracat rakamlarýyla dünyada alanýnda 1. olan ve kendi ülkesinde bu kadar hedefe konulan, iftiralarla karalanmaya çalýþan 2. bir firma göremezsiniz.

Mesele çok açýk...

Kötü niyetlerini görüyoruz ve diyoruz ki; pes etmeyeceðiz, vazgeçmeyeceðiz, milletimiz için ter dökmeye ve her türlü terör odaðýna karþý mücadele etmeye devam edeceðiz.