Hamza Dað, ''Asrýn Felaketi''nde evlerinin yýkýlmasý nedeniyle Ýzmir'de yaþayan depremzede aileyi ziyaret etti
ABONE OL

Ziyaretin ardýndan gazetecilere açýklama yapan Dað, hem Ýzmir'de 30 Ekim 2020 yaþanan, hem de 6 Þubat'taki depremlerden sonra ilk andan itibaren vatandaþlarýn yanlarýnda olduklarýný belirtti.

Depreme dirençli ve güvenli þehirlerin inþasý için çaba sarf edilmesi gerektiðini belirten Dað, "Ýzmir de bunlarýn baþýnda geliyor. Yerinde yeni yaþam dediðimiz hem yerinde dönüþümü saðlayacak hem de þehre nefes aldýrýp güvenli konutlar inþa edeceðimiz bir süreci yaþamamýz gerekiyor. 5 yýl daha Ýzmir'in kronik sorunlarýný, özellikle dayanýklý konutlar konusunda kronik sorunlarýný görmeyerek, bunlar yokmuþ gibi davranarak zaman kaybedemeyiz." diye konuþtu.

Dað, 1 Nisan'dan sonra hükümet ve belediye kucaklaþmasýyla kentteki kentsel dönüþüm çalýþmalarýný baþlatmak zorunda olduklarýný vurgulayarak, "Bizim Ýzmirli hemþehrilerimize bugünün anlam ve önemine uygun bir þekilde sözümüz, vaadimiz, Ýzmir'de yaþayan 4,5 milyon hemþehrimiz güvenli konutlarda oturuncaya, bu þehir nefes alýncaya kadar bize durmak yok." dedi.

Ýzmir'deki depreminin ardýndan aðýr hasarlý binalarýn dönüþümünün tamamlandýðýný aktaran Dað, orta hasarlý binalarla ilgili de çalýþmalar yaptýklarýný dile getirdi. Dað, Emlak Konut'un kentte 900'e yakýn yerde orta hasarlý konutlarla ilgili çalýþmalar yaptýðýný ifade ederek, þunlarý kaydetti:

"Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý nasip olursa bir formül ortaya koymak istiyoruz. Emlak Konut, Büyükþehir Belediyesi, Halkbank ya da diðer kamu bankalarý olur, üçlü formülle bunu yapmak istiyoruz. Belediyenin de bir yerinden katký saðlamasý bu iþi daha kolaylaþtýrýr. Biz bugüne kadar bunu yaþayamadýk. Ýnþallah 1 Nisan'dan sonra saðlayacaðýz. Büyükþehir Belediyesi de yükün bir kýsmýný alacak. Sadece bir iki kurum deðil, üç, dört kurum taþýn altýna elini sokarsa bu iþ daha hýzlý bir þekilde olacak."

Dað'ýn ziyaretine AK Parti Bayraklý Belediye Baþkan adayý Bilal Kýrkpýnar da katýldý.