Hamza Dað'dan Ýzmirlilere 50 bin konut müjdesi: Maliyetine vereceðiz
ABONE OL

Cumhur Ýttifaký Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Hamza Dað, TV100'de katýldýðý programda projelerine iliþkin açýklamalarda bulundu. Ýzmir'in sorunlarýna çözüm olacak projeleri sýralayan Dað, kente 50 bin sosyal konut yaparak kentsel dönüþümü hýzlandýracaklarýný kaydetti.

"ÝLK GÜNDEN BERÝ PARTÝ LOGOSU KULLANMADIM"

Yerel seçim için saha çalýþmalarýna deðinen Dað, parti logosunu kullanmadan 4,5 milyon Ýzmirlinin tamamýný kucakladýðýný dile getirdi. Dað, "Ýzmir'in tamamýný gezdiðimde ilk günden itibaren parti logosu kullanmadým. Ýzmir sokaklarýný gezerken aslýnda gündem olmadý CHP yöneticileri bunu gündem yaptý. Çoðu hemþehrim bana bunu kullanmadýðým için teþekkür etti. Parti ile de bir problemim yok, partimizde benim bu yapmýþ olduðumu problem yapmýyor CHP yöneticileri sadece problem yapýyor." dedi.

TRAFÝK SORUNU 1. SIRADA

Ýzmir'in en önemli sorunlarýnýn baþýnda trafiðin geldiðini söyleyen Dað, þöyle konuþtu:

"Ben normalde sýralamayý daha farklý yapardým. 11 baþlýk koyduk. Sýralamayý daha farklý yapmak isterdim. Ben önce çevreden baþlamak isterdim ya da önce kentin ekonomisini nasýl büyüteceðimden baþlamak isterdim ama benim yapmýþ olduðum sýralama þehrin sorunlarýnýn aciliyetine göre ve þehre göre yaptýðým sýralama. Onun için ulaþýmý, trafiði 1. sýraya koyduk. 2. planda bizim trafiði çözmemiz için kesinlikle yeni çevre yolunu yapmamýz lazým."

50 BÝN SOSYAL KONUT

Ýzmir'e 50 bin sosyal konut müjdesi veren Dað þu ifadeleri kullandý:

"Bizim Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýyla birlikte ya da yalnýz olarak 50 bin tane sosyal konut üreteceðiz. Ürettiðimiz sosyal konutlarý maliyetine Ýzmirli hemþehrilerimize 5-10 yýl vadeli bir þekilde vereceðiz. Bunun için þartýmýz þu; 5 yýl Ýzmir'de ikamet etmek. Þehrin içini biraz rahatlatmamýz lazým bu kentsel dönüþümü tam gerçekleþtirmek için. 25 yýlda, her 5 yýlda 5 bin konut dönüþseydi þu an 125 bin konut dönüþmüþ olurdu. Ben iþimizin zor olduðunun farkýndayým kentsel dönüþümde. Ama bu konuda da bizim 5 yýlda 300'lü 500'lü sayýlarla vakit geçirme lüksümüz yok."