Hatay'da 2 ilçede eðitime ara
ABONE OL

Valilikten yapýlan açýklamada, kentte olumsuz hava koþullarýnýn etkisini sürdürdüðü belirtildi.

Açýklamada, "13 Mayýs'ta Antakya ve Defne ilçelerimizdeki tüm okullarýmýzda eðitim öðretime 1 gün süreyle ara verilmiþtir." ifadesi kullanýldý.

HATAY VALÝSÝ MASATLI'DAN KENTTEKÝ YOÐUN YAÐIÞA ÝLÝÞKÝN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Mustafa Masatlý, kentte etkili olan saðanak nedeniyle tüm ekiplerin sahada ve görevleri baþýnda olduðunu, belirli bölgelerde de okullara ara verileceðini açýkladý.

Masatlý, Ýl AFAD Müdürlüðü Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantýda kurum müdürleriyle bir araya geldi.

Burada gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Masatlý, kentte son 24 saatte yapýlan 167 ihbardan 157'sinin su baskýný olduðunu kaydetti.

Tüm kamu, kurum ve kuruluþlarýnýn sahada görevleri baþýnda olduðunu dile getiren Masatlý, þöyle konuþtu: "Kuvvetli yaðýþla birlikte yer yer dereler, yer yer de sularýn geçiþken olduðu vatandaþlarýmýzýn mahsur kaldýðýna dair ihbarlar geldi. Þu ana kadar bunlarýn hepsine müdahale ettik ve kurtardýk. Evlerini su basan vatandaþlarýmýzý da alarak güvenli yerlerde konaklamalarýný saðlýyoruz. Þehrimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu deðildir."

Masatlý, kentteki yaðýþ skalasýnýn kuvvetli yaðýþ miktarýna ulaþtýðýný aktardý.

Ýlgili kurumlarla okullar konusunda gerekli toplantýlarýn yapýldýðýný söyleyen Masatlý, "Sadece Antakya'da belirli bölgelerde, okul müdürlerimizin de deðerlendirmesini alarak yarýn okullara ara vereceðiz. Bu genel bir durum deðildir, sadece kýsmi olarak baþta Antakya'nýn dað bandýný kapsamaktadýr. Buralarda okullara bir gün ara vereceðiz." þeklinde konuþtu.

Büyükþehir Belediye Baþkaný Mehmet Öntürk de tüm imkanlarý seferber ettiklerini söyledi.

Kentin altyapýsýnýn depremlerde hasar aldýðýný kaydeden Öntürk, "Ortaya çýkan alt yapý eksikliðinin farkýndayýz. Hemþerilerimizden bu konuda biraz sabýr rica ediyoruz. Önceliðimiz þehrimizin alt yapýsýný güçlendirmek. Ýlk iþ olarak da bunlarý hýzlý bir þekilde baþlatacaðýz ve alt yapýyý çok iyi bir profile getirmenin gayretinde olacaðýz." diye konuþtu.