Hayati öneme sahip! Türkiye kritik projede yer alacak
ABONE OL

Çeþitli programlar için Nevþehir'e gelen Kacýr, AK Parti Ýl Gençlik Kollarýnca Nar beldesinde düzenlenen "Gençlik Buluþmasý"na katýldý.

Bakan Kacýr, yaptýðý konuþmada, Türkiye'nin kritik teknolojilerinin yerli ve milli geliþtirilmesi yolculuðunda gençlerin öncü olacaðýna inandýðýný belirterek, TEKNOFEST kuþaðýnýn elde ettiði baþarýlarýn bunun ispatý niteliðinde olduðunu dile getirdi.

"SAVUNMA SANAYÝSÝNDE MÝLLÝLÝK MUTLAK BÝR MECBURÝYETTÝR"

Milli Teknoloji Hamlesi'nde en büyük kazanýmlarýn savunma sanayisinde elde edildiðine dikkati çeken Kacýr, þöyle konuþtu:

"Savunma sanayisinde yerlilik ve millilik mutlak bir mecburiyetti. 40 yýla yakýn zamandýr terörle mücadele eden bir ülke olarak çoðu zaman bu mücadelemizde ihtiyaç duyduðumuz savunma sistemlerinden mahrum kalmýþtýk. Oysa ki müttefiklerimiz vardý fakat çoðu zaman mücadelemizde o müttefikleri yanýmýzda göremedik hatta onlarý terör örgütlerinin yanýnda, etrafýnda, arkalarýnda gördük. Ýhtiyaç duyduðumuz savunma sistemlerini parasýný versek dahi bize vermekten imtina ettiler."

"ÝNSANSIZ HAVA ARAÇLARINDA DÜNYADA BÝR NUMARAYIZ"

Bakan Kacýr, böyle bir iklimde Türkiye'nin 2000'li yýllara geldiðini ve Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn yerlileþme ve Milli Teknoloji Hamlesi'ni baþlattýðýný dile getirdi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn "Neye ihtiyacýmýz varsa onu biz geliþtireceðiz, üreteceðiz." dediðini anýmsatan Kacýr, "Savunma sanayisinde yerlilik oranlarýmýz, yüzde 20'lerden yüzde 80'lere yükseldi. Bugün Türkiye, kara ve hava araçlarý, deniz platformlarý, uydu sistemlerinde tüm kritik ihtiyaçlarýný yerli ve milli olarak üreten bir ülkedir. Türkiye, bugün insansýz hava araçlarýnda dünyada bir numara olan bir ülkedir. Sadece Türkiye'de deðil 50'ye yakýn ülkenin semalarýný Türkiye'nin ürettiði ÝHA'lar muhafaza ediyor. Tarihimizde ilk kez yüksek teknoloji sistemi ile tarih sahnesine yeniden çýkýþýmýzýn hikayesidir. Bunu gençlerle baþardýk." diye konuþtu.

TEKNOFEST DESTEÐÝ

Kacýr, havacýlýk alanýndaki baþarýlarýn gençlerin geliþtirdiði projelerle elde edildiðini dile getirerek, yaþ ortalamasý 28'lerde olan gençlerin geliþtirdikleri projelerin dünyada havacýlýk tarihinin harp paradigmasýný deðiþtirecek düzeye geldiðini vurguladý.

Türk milletinin öz evlatlarýnýn, alýn teriyle Bayraktar, ANKA, AKINCI, AKSUNGUR, HÜRKUÞ, HÜRJET, ATAK, GÖKBEY, KAAN ve KIZILELMA ile gökyüzüne Türk'ün imzasýný attýklarýný ifade eden Bakan Kacýr, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Hamdolsun, demek ki baþarabiliyormuþuz. Demek ki gençlerimizin arkasýnda saðlam irade olduðu zaman ki o saðlam irade Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'ýn iradesidir. Türk milletinin evlatlarý, baþka milletlerin çocuklarýnýn yaptýklarýndan daha büyük iþleri Allah'ýn izniyle ortaya koyabiliyorlarmýþ. Ýþte biz bu anlayýþtayýz. Daha çok iþler yapacaðýz. TEKNOFEST'leri bu anlayýþla düzenliyoruz. Bu yýl TEKNOFEST'te 50 yarýþma vardý. Türkiye'nin dört bir yanýnda baþarý hikayeleri saklý. TEKNOFEST'lerde bu yarýþa katýlan 1 milyon 650 bin gencimizin arasýnda nice Selçuk Bayraktarlar var. Ýnþallah onlarý 5-10 yýl içerisinde Türkiye, 10-15 yýl içerisinde de bütün dünya tanýyacak, bilecek. Öyle iþler yapacaklar, biz bundan eminiz. Bu anlayýþla sizinle birlikte olmaya, TEKNOFEST'leri gerçekleþtirmeye, sizlerin hayallerinin önündeki tüm perdeleri kaldýrmaya, hayallerinizi ufkun ötesine taþýyacaðýnýz iþlere destek vermeyi sürdüreceðiz.

Sizler de Allah'ýn izniyle bütün bu yolculukta bizi hiç yalnýz býrakmadýnýz. Ýnanýyorum ki bundan sonra da býrakmayacaksýnýz. Türk milletinin evlatlarý kendilerine yakýþýr þekilde Türk milletini yeniden tarih sahnesine çýkaracak."

Bakan Kacýr, Türkiye'nin bugüne kadar teröre karþý verdiði mücadeleyi gençlere anlatarak, geçmiþte terör nedeniyle birçok þehirde üretim ve yatýrýmýn gerçekleþtirilmediðini, istihdam saðlanamadýðýný ifade etti.

"BU ALÇAKLARI BU TOPRAKLARDAN KAZIDIK ATTIK"

Þu anda bu þehirlerde OSB'ler, fabrikalar, yüz binlerce kiþinin çalýþtýðý tesislerin bulunduðunu söyleyen Kacýr, "Allah'ýn izniyle bu alçaklarý bu topraklardan kazýdýk, attýk. Onunla da yetinmedik. Sýnýrlarýmýzýn ötesinde kurulmaya çalýþýlan bir 'teröristan' var. Þimdi o teröristan haritalarýný da yýrtýp atýyoruz. Sýnýrlarýmýzýn ötesinde bu ülkenin 50-100 yýl sonrasýný tehdit edebilecek her türlü riski ortadan kaldýrýyoruz. Arkalarýnda, yanlarýnda kim varmýþ, silahý kim veriyormuþ, hiç fark etmez. Biz, bu milletin istiklal ve istikbalini en kuvvetli þekilde korumak için gereðini yapmaya devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

SOYKIRIMCI ÝSRAÝL'ÝN SALDIRILARI

Ýsrail'in son bir yýldýr Gazze halkýna soykýrým uyguladýðýna dikkati çeken Kacýr, bütün dünyanýn canlý yayýnla bu katliamlarý seyrettiðini söyledi.

Bazý ülkelerin Ýsrail'e bu zulmü sürdürebilmesi için her yýl milyarlarca dolar destek verdiðini belirten Kacýr, Türk milletinin insanlýðý yeniden adalet ve merhametle buluþturacaðýný kaydetti.

UZAY ÝSTASYONU YENÝLEME PROJESÝ

Bakan Kacýr, Türkiye'nin uzay teknolojilerinde de iddialý olduðunu vurguladý.

Türkiye'nin görüntüleme uydularýný yerli ve milli imkanlarla geliþtirdiðini dile getiren Kacýr, uzay alanýnda yeni bir hamlenin gerçekleþtirileceðini, Alper Gezeravcý'nýn görev yaptýðý uzay istasyonunun yenileme projelerine dahil olunacaðýný bildirdi.

Atýlan adýmlarýn Türkiye'nin uzay sanayisinin geliþmesini saðlayacaðýný kaydeden Kacýr, "Bütün bunlar, kuvvetimizin katlanarak artmasýna vesile olacak. Her bir kabiliyetimiz bir baþka kabiliyetimizi tetikleyip güçlendirecek. Savunma sanayisindeki kabiliyetlerimiz havacýlýkta, havacýlýktaki kabiliyetlerimiz uzay sistemlerinde, uzay sistemlerindeki kabiliyetlerimiz, haberleþmedeki kabiliyetlerimizi güçlendirir." diye konuþtu.

Kacýr, Avanos ilçesindeki Güray Yer Altý Seramik Müzesi'ni ziyaret ederek kentteki otelde sanayici ve iþ insanlarýyla bir araya geldi.

TÜBÝTAK UZAY'dan Milano'daki zirveye katýlým

Bayraktar'dan Fergani müjdesi

SpaceX'in Crew-9 misyonunun uzay yolculuðu baþladý