SÜ Veteriner Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Seyfullah Haliloðlu, AA muhabirine, hayvanlarý "sessiz dostlar" olarak gördüklerini söyledi.
Küçük Hayvan Hastanesinin bu yýlýn ocak ayýndan itibaren yeni binasýnda hizmet vermeye baþladýðýný belirten Prof. Dr. Haliloðlu, "Bu hastane Türkiye'nin en büyük pet hastanesi. 11 bin metrekare kapalý alana sahip binada, kedi, köpek ve egzotik hayvanlarýn muayenelerini gerçekleþtiriyoruz. Burada sahipli hayvanlarýn yanýnda, sahipsiz sokak hayvanlarýnýn tedavilerini de Konya Büyükþehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizin kontrolünde yapýyoruz." dedi.
Haliloðlu, profesör, doçent ve doktor öðretim üyesi olmak üzere 30'a yakýn personelin yanýnda araþtýrma görevlisi, doktora ve yüksek lisans öðrencileri ile intörn öðrencilerle hayvan dostlara müdahale ettiklerini ifade etti.
Hastanede, kedi ve köpek ayrý ayrý olmak üzere 8 ön muayene odasýnda ilk muayenelerin yapýldýðýný ifade eden Haliloðlu, þunlarý kaydetti:
"Hayvanlar, ön muayeneden sonra gerek görülürse dahiliye, cerrahi, doðum ve döllenme olmak üzere 4 anabilim dalýna sevk ediliyor. Ön muayeneler dýþýnda özel muayene odalarýmýz da var; kardiyoloji, göz, diþ gibi. Tomografi, röntgen, ultrason, endoskopi gibi çeþitli muayene tekniklerini uygulayabiliyoruz. Tam teþekküllü bir biyokimya laboratuvarýmýz var. Burasý tam teþekküllü 24 saat hizmet veren bir hastane. 17.00'dan sonra acil kliniðimizi açýyoruz. Acil gelen hastalarýmýza ilk müdahaleyi yapýyoruz."
Veteriner Fakültesi bünyesindeki hayvan hastanesine son yýllarda pet müracaatlarýnýn arttýðýný dile getiren Haliloðlu, bu nedenle Küçük Hayvan Hastanesi olarak birimi ayýrdýklarýný söyledi.
Ýnsanlarýn kedi ve köpek sahiplendiðini dile getiren Haliloðlu, "Pandemiye baðlý olarak özellikle kedi, köpek sahibi olmak isteyen vatandaþlarýmýzýn sayýsý da arttý. Bu çok sevindirici bir durum. Ýnsanlarýn hayvanlarla uðraþmasý psikolojik olarak rahatlamalarýna da sebep oluyor." dedi.
Haliloðlu, ayrýca Büyük Hayvan Hastanesinde de çiftlik hayvanlarýnýn tedavilerinin yapýldýðýný hatýrlatarak, "Büyük Hayvan Hastanemizde koyun, keçi, sýðýr, at gibi büyük hayvanlarýn tedavilerini yapýyoruz. 2 bin-2 bin 500 metrekare kapalý alana sahip. Orada da gelen çiftlik hayvanlarýnýn muayeneleri gerçekleþtiriliyor." ifadelerini kullandý.
- 7 AYDA 13 BÝN 150 HASTA
SÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Baþhekimi Prof. Dr. Hüseyin Erdem de 7 aylýk dönemde pandemi þartlarýna raðmen 13 bin 150 hasta muayeneye ettiklerini, bunun yüzde 95'inin pet hayvaný olduðunu söyledi.
Erdem, pet hastalarýnýn yüzde 61'inin kedilerden oluþtuðunu ifade ederek, "Hastaneye gelen kedi sayýmýz oldukça artmýþ. 7 bin 700 - 7 bin 800 civarýnda kedi giriþi var. Son yýllarda kedi, köpek dýþýnda egzotik hayvan dediðimiz, kuþ, tavþan, hamster gibi hayvanlarýn giriþinde de artýþ var. Sahipsiz olan hayvanlarýn Konya Büyükþehir Belediyesi üzerinden muayene ve tedavileri yapýlýyor." bilgisini verdi.
Küçük Hayvan Hastanesinin hem hasta sayýsý hem de kapalý mekan bakýmýndan "Türkiye'nin en büyük pet hastanesi" olduðunu vurgulayan Erdem, Karaman, Aksaray, Niðde, Nevþehir, Mersin, Antalya, Ankara'dan da hasta kabul ettiklerini sözlerine ekledi.