Hayvan sahiplenme hayali köpek saldýrýsýyla yarým kaldý
ABONE OL

Karabük Mesleki Eðitim Merkezi 9'uncu sýnýf öðrencisi Kaan Kuzey Yalçýn, 12 Aralýk 2023'te 100. Yýl Mahallesi'ndeki okuluna giderken sahipsiz köpeðin saldýrýsýna uðradý.

Köpeðin bacaðýndan ýsýrdýðý Yalçýn, okula giderek yetkililere saldýrýya uðradýðýný anlattý.

Babasý tarafýndan götürüldüðü hastanede kontrollerin ardýndan kuduz aþýsý yapýlan Yalçýn, bir haftalýk ev istirahatinin ardýndan okuluna döndü.

- ARTIK OKULA BAÞKA YOLDAN GÝDÝYOR

Yaþadýklarýný AA muhabirine anlatan Kaan Kuzey Yalçýn, dolmuþtan inip okuluna giderken sahipsiz köpeðin yerde yattýðýný gördüðünü söyledi.

Köpeðin saldýrgan bir tavrýnýn olmadýðýný belirten Yalçýn, "Köpeðin etrafýndan dolanýp okula gitmek istedim. Bir anda bacaðýmdan ýsýrdý. O an çok korktum. Köpeðin geldiðini de görmedim, sesini de duymadým. Bir anda tutup bacaðýmdan çekince hem caným acýdý hem de bir anda yere düþünce korku yaþadým. Bacaðýmda halen köpeðin diþ izleri duruyor." diye konuþtu.

Yalçýn, köpeðin ýsýrmasýyla yere düþtüðünü vurgulayarak, "Korkudan baðýrdým, köpek korkup kaçtý. Sonra okuluma çýktým. Müdür yardýmcýma söyledim. Babamý aradýlar. Onunla hastaneye gittim. Hastanede 'Kuduz olma ihtimalin var.' dediler. Aþýlarýmý oldum. O süreci bu þekilde atlattým." dedi.

Artýk okula farklý bir yoldan gittiðini, havlama sesi duyduðunda irkildiðini ve köpeklere yaklaþamadýðýný aktaran Yalçýn, "Küçük köpeklerden deðil de büyük köpeklerden korkuyorum. Köpek sahiplenme hayalim vardý. Þimdi bir köpek sahiplensem ve eðitimini düzgün veremesem belki bir çocuða saldýracak. O zaman içim çok acýr, hem artýk bakmaya da korkarým." ifadelerini kullandý.

  • sahipsiz köpek saldýrýsý
  • korku yaþantýsý
  • hayvan sahiplenme