Hazine ve Maliye Bakanlýðý'ndan CHP'li Baþarýr'ýn iddialarýna yalanlama: Son 10 yýldýr önemli tadilat yapýlmadý
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan yazýlý açýklamada, "CHP Milletvekili Sayýn Ali Mahir Baþarýr, 4 Temmuz 2024 günü Bakanýmýz Sayýn Mehmet Þimþek ile ilgili, 'Bir iddiaya göre' diyerek mesnetsiz iddialarda bulunmuþ, bu iddialara ayný gün basýn açýklamasý ile cevap verilmiþti. Adý geçen Sayýn Vekil, bu defa 8 Temmuz 2024 günü gerçek dýþý iddialarýný geniþleterek kamuoyunun ilgisini çekmeye devam etmeye çalýþmýþtýr. Bu nedenle son kez bir açýklama yapmak zarureti hasýl olmuþtur" denildi.

"SON 10 YILDA ÖNEMLÝ BÝR TADÝLAT YAPILMADI"

Açýklamada ayrýca, "Sayýn Bakanýmýzýn evinin içinde, son 10 yýl içinde önemli herhangi bir tadilat yapýlmamýþtýr. Sayýn Bakanýmýzýn evinin içindeki mutfaðýnda da herhangi bir tadilat, bakým onarým yapýlmamýþtýr, satýn alýndýðý haliyle kullanýlmaktadýr" ifadeleri kullanýldý.

"ÝDDÝA EDÝLEN RAKAM ÇOK AFAKÝ"

Evin zemin katýnda bulunan nem probleminin 2020-2021 yýllarý arasýnda Mehmet Þimþek'in Bakan olmadýðý dönem içinde yapýcý firma tarafýndan tamir edildiði belirtilerek, "Evin önündeki güneþ enerjili otogaraj ile ilgili iddialara gelince; 2023 yýlý Mart ayýnda Sayýn Bakanýmýz, evinde yenilenebilir enerjiden faydalanmak için 2 araçlýk otopark alanýnýn üstüne, 4 tarafý açýk, yaklaþýk 40 metrekarelik yüzeye çelik donatý üzerine 9,8 kilovat, güneþ panelleri ve evin çatýsý üzerine 10,2 kilovat güneþ enerjisi panelleri monte etmek ve üretime geçirmek üzere, toplam 20 kilovat güneþ enerji sistemi yapýlmasý için kamu ile iþi olmayan, Ankara merkezli güneþ enerjisi konusunda uzman bir firmayla sözleþme imzalamýþtýr. Projenin otopark üstü tamamlanmýþ olup, çatý üstü imalat iþi ise çatýnýn güçlendirme ihtiyacý nedeniyle halen devam etmektedir. Bu çerçevede Sayýn Ali Mahir Baþarýr'ýn bahsettiði iþlerden doðru olan ve halen devam eden tek kalem güneþ enerjisidir. Bu iþin maliyet bedeli olarak iddia edilen rakam çok afakidir. Zira gerçek sözleþme bedeli iddia edilen rakamýn aksine piyasa fiyatlarý düzeyinde ve iddia edilen rakamlara oranla çok cüzidir" ifadelerine yer verildi.