HDP ve Yeþil Sol'dan 14 Mayýs itirafý: Son derece açýk
ABONE OL

Seçimlere Yeþil Sol Parti çatýsý altýnda giren HDP ise yüzde 8,79 oyla 61 milletvekili çýkarttý. Yüzde 1.7 oy alan TÝP ise 4 vekille Meclis sýralarýnda yer alacak. Böylece Emek ve Özgürlük Ýttifaký 65 milletvekiline ulaþmýþ olacak.

"BAÞARI OLARAK GÖRÜLEMEYECEÐÝ AÇIKTIR"

Yeþil Sol Parti Eþ Sözcüleri Çiðdem Kýlýçgün Uçar ve Ýbrahim Akýn ile HDP Eþ Genel Baþkanlarý Pervin Buldan ve Mithat Sancar basýn toplantýsý düzenledi.

Uçar tarafýndan okunan ortak açýklamada þunlar denildi:

"Bu seçimlerde önümüze koyduðumuz hedeflere tam olarak ulaþamadýðýmýzý belirtmek istiyoruz. Seçim sonuçlarýnýn bizler açýsýndan baþarý olarak görülemeyeceði açýktýr. HDP olarak Yeþil Sol Parti olarak tek liste ve tek parti ile seçime girme ýsrarýmýza raðmen bu önerimizin hayata geçmemiþ olmasýnýn ortaya çýkardýðý sýkýntýlar da seçim sonuçlarýný belli düzeyde etkilemiþtir. Bütün bu faktörlere raðmen elde edilen sonucu önemli buluyoruz."

"OYLARIMIZDA BÝR AZALMA OLDUÐU DOÐRUDUR"

HDP Eþ Genel Baþkaný Mithat Sancar da, "Ýttifaklarda belli riskler olabilir o da bu seçimlerde gerçekleþmiþtir. Oylarýmýzda bir azalma olduðu doðrudur. Batý illerinde bu azalma daha dikkat çekicidir. Meclis'in 3'üncü büyük partisi olmayý sürdürüyoruz. Ýtirazlarýmýz var, bu itirazlar nasýl sonuçlanacak onlarý göreceðiz. YSK'nýn bütün verileri açýklandýktan sonra vekil sayýmýzýn artmasý ihtimali de var ama buna raðmen hedefimizin gerisinde olduðumuz son derece açýktýr" ifadelerini kullandý.

  • Yeþil Sol Parti
  • 14 mayýs